05 Mart 2010 | Cuma

Rüzgarlı bariz gol şansı!

Fenerbahçe yenilince bazı eski düdükler yine aşka geldiler. Aralarında, Belediye'nin attığı gole ofsayt, Fenerbahçe'nin golüne ise "nizami" diyecek kadar zıvanadan çıkanlar vardı. Bir kez daha gördük ki, hakemliklerinde yaptıkları hatalarla bu ülke futboluna verdikleri zararı şimdi katlayarak sürdürüyorlar. Tartışılan bir başka konu ise Güiza'nın pozisyonuydu. Hıncal abi bu konuda, "Güzia topa hakim olmadığı için bariz gol şansı diye bir şey söz konusu olamaz" diyor. Ben daha ileri gidiyor ve diyorum ki; "Güiza topa hakim olsa bile bariz gol şansı olmaz!!!" Neden? Şundan; Güzia'nın bir pozisyonunun bariz gol şansı olarak değerlendirilmesi için, topun çizginin üzerinde, kalenin boş ve havanın da topu çizgi ötesine ittirecek kadar rüzgarlı olması gerekir. Yanlış anlamayın sevgili okurlar. Bir hakem Fenerbahçe ya da bir başka takımı kasten yaksa en başta ben isyan ederim. Hakkaniyetli oyun diyorsak yapmamız gereken bu. Ancak Aydınus'a Fenerbahçe düşmanı demek için bayağı bir insafsız olmak gerekir. Bu Aydınus, Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ı yenip şampiyonluğu garantilediği maçı yönetti. Fener lehine bayağı da iyi yönetti.

Hata yaptı, yanlışı yok
Fenerbahçe aynı Aydınus'la Almanya'da Süper Kupa aldı. Süper Kupa'da da Aydınus'un hataları hep Fenerbahçe lehineydi. O maçlarda Nihat Özdemir, "Aydınus Fenerbahçe dostudur" demiş olsaydı bugün "Fenerbahçe düşmanı" demesinde bir tutarlılık olabilirdi. Dolayısıyla işine gelen hatalarda susup, işine gelmeyenlerde bağıran yöneticiler kabak tadı verdiler artık. Sezon başından beri, Sivas, Diyarbakır, Bursa, Manisa, A.Gücü ve Trabzonspor maçlarında Fenerbahçe lehine bariz hatalar oldu. Buna karşılık bir o kadar maçta da (Beşiktaş derbisi dahil) Fenerbahçe aleyhine hatalar oldu. Bunların hepsi hataydı. Gerçek bu. MHKeğilip bükülse, nabza göre şerbet verse bunu hem bilir, hem de hesap sorarım. Yok öyle bir şey. Hata yapan hakem var YANLIŞ yapan yok. Olursa tepesine binmek şerefimizdir. Bilen bilir hakem hatalarını kafama takmak buna karşılık hakem "YANLIŞLARINA" fena halde takarım. Bu bakışla şunu da söylemeliyim, Fırat Aydınus, son maçlarında hata yaptı ama hiç yanlışı yoktu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor