16 Mart 2010 | Salı

Kaş yaparken!

Belediye maçında Beşiktaş'ın dörtlü savunması (Toraman, Sivok, Ferrari, Üzülmez) mükemmel oynamıştı. Onların önündeki Necip ve Fink de öyle. Aynı şekilde sağ kanadı kullanan Holosko, sol kanadı kullanan Ekrem ve ortadaki Tello da görevlerini layıkıyla yapmıştı. Manzara aynen böyleydi. Peki ne oldu da Mustafa hoca, Denizli'de garip değişiklikler yaparak takımın eksenini kaydırdı? İşte onu anlamak mümkün değil. Kadroya bir baktık, Toraman öne gelmiş, İbrahim Kaş sağ bek. Tello ve Fink Toraman'ın önünde ikili oynuyorlar, Holosko-Bobo ve Ekrem ise ileri üçlüde. Bu defaki dahiyane taktik (!) 4-1-2-3 şeklindeydi. Savunmanın önünde Toraman, onun önünde ise Fink ve Tello. Sağ kanattan bindirmesi gereken Holosko ise en uçta bekliyor. Holosko geri gelmiyor, Kaş ileri gitmiyor sağ kanat tek kelimeyle felç. Bir teknik adam bu İbrahim Kaş'a nasıl tahammül eder anlamak mümkün değil. Hücumda yok, savunma da yok. Az kalsın kendi kalesi gol atmayı da başarıyordu. Acaba Mustafa hoca Kaş'ta ne gibi bir cevher görüyor bilmem ama o şunu bilsin ki Kaş yaparken göz çıkarıyor! Ekrem'in müthiş oyunu, iyi niyetli gayreti, enerjisi ve Üzülmez'in ona destek vermesi sol kanadı çalıştırdı ama orta alan tam komediydi. Toraman ve Fink ne yapacaklarını şaşırdılar. Yan yana oynasalar o bölgeyi tam anlamıyla kapatacaklar ama önlü arkalı oynayınca senkron tutturamadılar.

Kazandı ya haklısınız
Buna rağmen son derece gayretliydiler ve mücadele anlamında takıma büyük katkı yaptılar. Top kullanma konusunda büyük sıkıntı yaşadılar. O sorunu çözmeye çalışan Tello da bir süre sonra yorulunca bu bölgede üstünlük sağlayan ev sahibi Denizlispor üç net pozisyon buldu. Denizli atamadı, Beşiktaş karambolde Holosko'nun fırsatçılığıyla öne geçti. Klasik bir atamayana atarlar hikayesi. Eğer Mustafa hocanın şanslı biri olacağını söyleyecekseniz şimdi tam sırasıdır. Denizli (hoca olan) ikinci yarıda hatasını anlayıp Fink'i, Toraman'ın, Holosko ve Ekrem'i de Tello'nun yanına çekince kaos biraz olsun ortadan kalktı. Kaş'ı çıkarıp, Toraman'ı savunmanın sağına çekip Necip'i orta alana koysa tüm hatalarını telafi -ama aynı zamanda da- kabul etmiş olurdu. O kadarını da yapmadı artık. Diyeceksiniz, öyle ya da böyle kazandı ya sen ona bak. Haklısınız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor