19 Mart 2010 | Cuma

Nihat'ı hatırlarsa!

Beşiktaş ligin ilk yarısında sekiz maçta 24 puan topladığı seriye yeni başladı. Hükmen kazandığı Ankara maçının ardından Denizli'den de üç puanla dönerek ikide iki yapmış oldu. Eğer bu periyotta ilk yarıdaki performansını sergileyebilirse siyah-beyazlı takımın şampiyonluk şansı son derece artar. Serinin üçüncü maçı bugün Kasımpaşa'yla. İnönü'deki ilk maçta Beşiktaş sezonun en kötü oyuncusu Nihat'ın maçın hemen başında attığı golle öne geçmiş, daha sonra Bobo'yla rahatlamış ve son dakikalarda Mortiz'le gelen gole rağmen kazanmayı bilmişti. Hafızalarını biraz zorlayanlar o maçta Beşiktaş'ın kazanmasına rağmen oyunu kontrol edemediğini, orta sahaya Kasımpaşa'nın tamamen hakim olduğunu ve daha çok topla oynadığını hatırlayacaktır. Nihat attığı gol dışında on metrekarelik bir alanda dolaşmış, aynı şekilde Yusuf da (yaşı gereği doğal olarak) hiçbir şekilde orta alana katkı sağlamamıştı. Tabata'nın o dönemde ağır bir baskı altında olması Beşiktaş'ı 3 kişi eksik bırakmıştı. Daha sonra oynanan birçok maçta benzer şeyler izledik ve bunu artık okuru bıktıracak kadar sık tekrarladık. Nihat, Yusuf, Serdar, Tello ve Tabata'dan biri yeter, ikisi fazla, üçü intihar etmek olur diye özetledik tezimizi. Aynı şeyi tekrarlamanın alemi yok. Ne var ki yazana değil yazdırana bak demek daha doğru olur. Denizli aynı hataları yaparsa biz de aynı şeyleri yazmak zorundayız.

Uğur denemesi gereksiz

Kasımpaşa sahasının zemini bozuk ve rakibin elinde Cenk İşler, Murat Erdoğan, gibi tehlikeli oyuncuları var. İnönü'deki kadar boş bir orta saha bulup aynı oranda topla oynamaları halinde Beşiktaş'a çelme takmaları büyük ihtimaldir. Denizli'nin türlü türlü huyu var. Bugün, "Nihat o maçta gol atmıştı yine atabilir" diye bir uğur denemesi yaparsa hiç şaşırmam, ama tavsiye de etmem. Pahalıya patlayabilir. Bu maçta takımın üstüyle başıyla fazla oynamamak gerekir. Geçen hafta olduğu gibi Ekrem ve Holosko'yu en önde kullanmak da büyük risk olur. Belediye maçını nasıl oynadıysa, sakat olan Toraman hariç Kasımpaşa'ya karşı da aynı şekilde oynamalı Kartal. Savunmanın önünde Ernst ve Necip, en uçta Bobo, arkasında Ekrem, Tello ve Holosko. Aklın yolu bu ama Mustafa hocanın akıl yolundan gideceği konusunda derin kuşkularım var. Bu kez macera ararsa, Paşa faturayı keser... Tıpkı kupada kestiği gibi. Benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor