28 Mart 2010 | Pazar

Yanlışlar düzelince

Beşiktaş ilk yarıda berbattı. Öz güvenini yitirmiş bir Nihat'la oyuna başlarsanız nasıl iyi oynayabilirsiniz ki? Eskişehirspor ilk dakikalarda sahanın her bölgesinde üstündü. Nihat'ın geriye gelmeyi hiç düşünmemesi (her zamanki gibi) Beşiktaş sağ kanadını çökertirken, orta sahayı da eksik bıraktı. Denizli çare olarak Toraman'ı ön liberoya, Ekrem'i sağ beke, Tello'yu da sol kanata çekti. Tüm bu fedakarlıklar Nihat içindi. Oysa Necip ve Holosko'yla başlamış olsa, bu varyetelerin hiçbirine gerek kalmaz, Ekrem de en etkili olduğu yerde yani sol önde oynayabilirdi. Orta sahada eksik kalan Beşiktaş savunmasında da açık verdi. Ferrari ve Sivok (Çok kötüydü) inanılmaz uyumsuzdular. Ferrari sakatlanıp yerine Uğur girince yabancı kontenjanı açılmış oldu, Toraman üçüncü kez yer değiştirip stopere geçti. Orada da aslanlar gibi oynadı. Helal olsun. Kontenjan açılınca Nihat çıkıp, Holosko girdi. Denizli'nin gönülle yapmadığını kader zorla yaptırdı adeta. On bir düzelince işler de düzeldi.

Önemli bir avantaj

Toraman savunmayı toparlarken önde Tello kıpırdadı, Holosko savunmayı meşgul edince Bobo hareket alanı buldu ve kale kapısı görünümlü Vucko'nun altında ezilmekten kurtuldu. Ekrem ve Tello sağdan bindirdikçe bindirdiler. İbrahim Üzülmez de solun hakkını verdi. Eskişehir'in iki kanadını da çökertiler. İlk yarıda tüm dengeleri altüst olan takım kendine geldi özetle. Şu maçta yaşananlardan ders alsa Denizli bir daha böyle arayışlara girmez diyeceğim ama ders almak kim, Denizli kim? Her neyse Beşiktaş çok zor bir maçı çevirdi. Bursa'nın puan kaybettiği, Fenerbahçe ve G.Saray'dan da en az birinin puan kaybedeceği haftada çok önemli bir avantaj yakalamış oldu. Darısı gelecek haftaların başına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor