11 Mayıs 2010 | Salı

İş bilenin!

Turcell Süper Lig'de şampiyonluk sanıldığı kadar kolay değildir. Birçok doğruyu bir arada yapmak gerekir.
Misal önce iyi takım kuracaksın ama bu yetmez...
Medya gücünü çok etkili kullanman lazım ama bu da yetmez.... Aleyhine olan en küçük pozisyonda yaygara koparıp hakemlerin eksenini kaydıracaksın... Tüm bunların yanı sıra rakiplerin de kafasını karıştıracaksın...
Eee bu kadar emeğin karşılığı da bir kupa olsun artık!
Fenerbahçe bu sezon bunları çok iyi yaptı... Önce federasyon ve dolayısıyla MHK'ya "Siz geldiniz geleli bir kupa görmedik. Taraftara da üç yıl üst üste şampiyonluk sözümüz var. Yine elimiz boş kalırsa çok agresif davranırız" mesajı gönderdi...
O mesajın alındığı, sezon başında Süper Kupa maçıyla belli oldu. Ardından lig mesaisinde işler beklendiği gibi gitmeyince camia paniklerken Aziz başkan devreye girdi. Eskişehirspor maçı sonrası bir bardak suda fırtına kopardı. Dolayısıyla Ankaragücü ve Trabzon maçlarında rüzgarı Fenerbahçe lehine estirdi... Bu yetmezdi...
Arada bir Nihat Özdemir olayı hatırlattı... Ardından o malum toplantı oldu... Sonrası bilindik hikaye.
Galatasaray, Kasımpaşa, Beşiktaş, Eskişehir, Ankaragücü maçlarında Fenerbahçe aleyhine bir tek hata olmazken, rakipler lehine olanlar saymakla bitmez...
Dedim ya... Şampiyonluk formülü belli. Bunu da en iyi Fenerbahçe, sonra da Galatasaray bilir... Beşiktaş iyi takım kursa, hakemlerin hışmına uğrar, hakemlerden kurtulsa medyada yıpranır, o da olmasa yönetimi saçmalar. O nedenle yedi yılda bir şampiyon olur.
Eeee bilek zoruyla bu kadar!..

* * *
SAKIN ŞİKAYET ETMEYİN
Beşiktaş sezonu "Hiç kupayla" tamamlayınca taraftar isyanda. Ne olacak halimiz diye soran sorana. Yeni sezondan da ümidi şimdiden kesenler oldukça fazla... Çünkü kulübün kasasının tam takır olduğunu biliyorlar. Sponsorlarla transfer yapılacağına da inanmıyor taraftar. Neden bilemem ama inanmıyorlar. Bu yönetimin bu işi beceremeyeceğini düşünüyorlar. Ben açıkçası o kadar ümitsiz değilim. Demirören iki yıldız transferi konusunda söz almış ve bunu bir şekilde halleder diye düşünüyorum.
Daha fazlasına ise kefil olma şansım yok!.. Peki iki yıldız almak yeterli olur mu? Hedefi Avrupa olan bir takıma yetmez, Turcell Süper Lig için yeterli olabilir... Beşiktaş'ın Demirören yönetiminde büyük hedeflere koşma şansı olmadığını zaten sürekli yazıp, çiziyorum. Yani şaşılacak bir şey yok. Oylarıyla Demirören'e üç yıl daha görev verenler tüm bunları hesap etmişlerdir herhalde.
Gazaları mübarek olsun!

* * *
SERKAN YİNE MİLLİ OLUR MU?
Ankaragücü kalecisi Serkan'ı izlerken şaşkına döndüm... Bana Zalad'ı hatırlattı. Güiza'nın golündeki hali neydi Allah aşkına. Elleriyle ceza sahası dışına atacağı topu, göğsüyle kaleye çevirdi. Şaşırdı çocuk herhalde! Panikledi! Milli Takım kapıları derhal kapatılmalıdır bu Serkan'a. Böyle panikleyen birinden kaleci olmaz çünkü.

* * *
BU KUPAYI KALECİLERLE SÜSLEMEK ŞART OLDU
Leo Franco, Rüştü, Murat Şahin, İvesa ve Serkan, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda Alex kadar söz sahibiler. O nedenle kupanın üzerine, küçük bir heykelcikleri konulursa iyi olur. Böylesine hatalı golleri üst üste yiyerek ligin kaderini etkileyen kalecileri bir daha nerede bulacağız. Tarihe geçmeli bu arkadaşlar. Bazılarının heykelleri de daha büyük olmalı!!!

* * *
ŞEYTAN İŞTE!
Geçen sezon Gökhan Zan, Cimbom'a imza atınca gazetelerde "Aslan, Kartal'a gol attı!" manşetleri atılırken biz bu köşeden "Galatasaray kendi kalesine gol attı" diye bir uyarı yapmıştık. Zaman bizi haklı çıkardı. Şimdi Serdar konusunda da aynı şeyi söylüyorum. Aslan yine kendi kalesine gol attı. Haberi olsun.

* * *
BJK TV
Beşiktaş TV açılacak mı, kapanacak mı? Taraftar bu sorunun cevabını arıyor ama yönetimden tık yok. Kardeşim açar mısınız, kapar mısınız bilemem ama bir karar verin. Koca kulübün televizyonu böyle sürüncemede kalır mı? Yahu hiçbir şey yapamıyorsunuz, bari şu televizyonu açın. Ayıptır!

* * *
BİR ACIBADEM DE SİZ BULUN
Acıbadem ile Fenerbahçe işbirliğinin nasıl meyveler verdiği malum. Beşiktaş ve Galatasaray da bu yöntemi tercih edip voleybolda hamle yapmalılar. Fenerbahçe ile Acıbadem arasındaki anlaşmayı inceleyip benzerini yaptıkları taktirde sponsor konusunda sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Ammmaa "Parayı bize ver, ismini kullanalım" kurnazlığına kaçarlarsa bir yere varamazlar. Bu ülkede Mehmet Ali Aydınlar gibi, tam yetkiyi alıp, kulüplere hizmet etmek isteyen bir sürü iş adamı olduğu kesin. Ancak parayı ben vereyim, düdüğü sen çal diyeni bulmak zor. O kadar da olmaz di mi?

* * *
MUTLULUKLAR!
Altan Tanrıkulu kardeşim nikah masasına oturuyor. Görüşemeyince tebrik etme şansım olmadı. O işi nikah dairesinde hallederiz. Amma olur da gidemezsek diye şimdiden kutlayalım. Hande ve Altan'a mutluluklar dilerim.

* * *
GÜNÜN SÖZÜ
Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar. Tolsoy













Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor