29 Mayıs 2010 | Cumartesi

Allah gözünüzü doyursun!

İnsan böyledir, insan güce tapar. Güçlünün yanında olmak doğasında vardır. Haklının yanında yer almak hak getire...
2016 oylamasında bir kez daha doğrulandı bu tezler..
Oy veren parmaklar UEFA Başkanı Platini'nin ülkesi Fransa'dan yana kalktı...
Güçlü olan Platini'ydi, o kazandı.
Türkiye ile Fransa'yı hangi açıdan kıyaslarsanız kıyaslayın bu organizasyonu hak eden bizdik... Sporun, futbolun amacına daha uygun olan da buydu...
Türkiye ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası organize edecek ve dünya ile bağlantısını sağladığı Ortadoğu başta, tüm bölgemizde ümit tohumları yeşerecekti.
Olmadı... Yine siyaset kazandı.
Ukrayna ve Polonya gibi doğru düzgün statları olmayan, demirperde dönemi dışında spora yatırım yapmayan iki ülkeye 2012'yi politik nedenlerle vermişlerdi ya, aynı kafayla bu kez Platini'yi mutlu etmeyi tercih ettiler.
Ne sporun ana felsefesini umursadılar, ne Türkiye'nin bunu hak etmesini değerlendirdiler, ne de başka bir şeyi.
Bir tarafta ülkesini mutlu etmek isteyen Platini vardı, diğer yanda kriz ortamında bu olaya 1 milyar euro harcamayı garanti eden cumhurbaşkanı, başbakanı ve bakanlarıyla "Biz bu organizasyonu çok iyi yaparız" diyen bir Türkiye...
Maalesef yalakaların oyları bir kez daha hakkaniyetin önüne geçti. Daha dün Dünya Kupası organize eden Fransa bu kez de "Hazır Platini orada, fırsat bu fırsat" diyerek Avrupa Şampiyonası'nı aldı.
Ne diyeyim... Allah gözünüzü doyursun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor