09 Ağustos 2010 | Pazartesi

Guti farkı!

Beşiktaş yaklaşık 4 saatlik bir yolculuktan sonra Villarreal'in karşısına çıkınca ilk dakikalarda ciddi bir baskı yedi. Orta alanda Fink eli belinde dolaşırken, Guti ise ilk kez siyah- beyazlı formayı giymenin heyecanı içindeydi.
Doğal olarak orta alanı ellerini kollarını sallayarak geçen Villarreal'li oyuncular ilk 3 dakikada üç kez golle burun buruna geldiler. İşte o anda karşılarında Beşiktaş'ın genç file bekçisi Cenk çıktı ve müthiş kurtarışlarıyla maçı tutan adam oldu.
Schuster, Hilbert'e güveniyor ve bunu her fırsatta söylüyor. Erhan Güven'le önlü-arkalı oynadıkları maçlarda bekleneni veremeyen Alman oyuncu dün akşam Ekrem'le daha iyi anlaştı ama bu da yeterli değil.
Sağ taraftan etkili bindirmeler yapması gerekir henüz bu aşamaya gelemediğini görüyoruz.
Bu onun için büyük bir handikap.

BOBO, AVRUPA'DA YETMEZ
Guti, Beşiktaş'ın orta alandaki sorunlarına iyi bir çözüm olacak gibi görünüyor. İlk dakikalardaki durgunluğunu atlattıktan sonra çok iyi top kullandı. Yanındaki Fink'in etkisizliği Guti için bir dezavantajdı ama zaten ligde yanında Fink değil Ernst olacak. İspanyol'un Nihat'a attığı pas müthişti.
Nihat'ın o net pozisyonda golü yapamaması ise ciddi bir problem. Allah'tan Bobo topu iyi takip etti. Bobo demişken ısrarla gündeme getirdiğim konuyu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Beşiktaş, Bobo ile ligde idare edebilir ama Avrupa için son derece yetersiz. O bölgeye takviye şart.
Bu arada Guti oyundan çıkınca şu yorgun haliyle bile ne kadar büyük bir boşluğu doldurduğu ortaya çıktı. Guti sonrası orta saha çöktü ve Villarreal'in golleri geldi.
Her neyse... Sonuç olarak Beşiktaş lige tam olarak hazır olmasa da her geçen gün iyiye gidiyor.
Birkaç maç sonra daha iyi bir Beşiktaş izleyebileceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor