13 Ağustos 2010 | Cuma

4 teknik adam!

Lig başlarken dört teknik adamı kendi kantarımla tartıp düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. En yenisi Schuster olduğuna göre önce Alman'dan başlayalım. Futbolcularla ilişkileri iyi, takımın arızalarını teşhis etme konusunda da bir sıkıntı yaşamadı. Şu ana kadar karnesinde kırık not yok.

SCHUSTER İÇİN BEKLEMEDEYİM
Fakat henüz "Schuster'e güvenoyu veriyorum" demek için çok erken. Önce ligde bir görelim.
Maçı yaşıyor mu, baskı altında oyuna müdahaleleri doğru mu onları bir anlayalım.
Elindeki kadroyu verimli kullanıp kullanmadığını ölçüp biçelim ve işler kötü gidince faturayı kime keseceğine bakalım. Tüm bunları gördükten sonra Alman hoca hakkındaki kesin kararımızı veririz. Şimdilik beklemek şart.

RİJKAARD KÜÇÜK DÜŞÜNÜYOR
Daha önce de bazı yenilgiler sonrasında rakiplere, hakemlere ve kendi ya da rakip futbolculara göndermeler yapınca şüpheye düşmüştüm ama "O kadar kusur kadı kızında da olur" diye geçiştirmiştim. Belgrad maçı sonrası yaptığı "Taç atmaya koşarak gittik, zaman çalmayı beceremedik" şeklindeki açıklaması ise onun hakkındaki düşüncelerimi tamamen değiştirdi. Bana göre Rijkaard küçük düşünen bir teknik adam ve Galatasaray'ı büyük hedeflere taşıması çok zor.

KOCAMAN BİR YALAN!
Bir arkadaş "Aykut Kocaman Fenerbahçe'yi Kadıköy'ün Barça'sı yapacak" diye yazdıktan iki gün sonra Aykut'un Fener'i Köln'den beş yedi.
Yalakalar buna rağmen yağcılık yapmayı sürdürdüler.
Aykut hocanın savunulacak tarafı yoktu.
Kendi sisteminde yer olmadığını ima ettiği Alex'i 11'e koyarak ne kadar çaresiz olduğunu kanıtlamış, Young Boys maçında yaptığı ve yapmadığı oyuncu değişiklikleriyle de aklı selim sahibi herkesi şaşkına çevirmişti.
Bu şartlarda bizler dost acı söyler misali uyarırken, yalakalıkta sınır tanımayanlar ise tam tersini yapıp milyonlarca Fenerbahçeli'yi uyutmaya çalıştılar ve hâlâ çalışıyorlar! Hele biraz bekleyelim.
Şu lig bir başlasın, UEFA play-off maçları oynansın. O zaman bakalım nereye kaçacak bu Kocaman yalakalar!

GÜNEŞ'İN AVANTAJI BÜYÜK
Şenol hoca kadronun iskeletini korurken Teofilo'yu da kazanmanın bir yolunu buldu gibi. Yıllar sonra ilk kez Trabzon'u farklı bir havada gördüm.
Süper Kupa'da muhteşem oynadılar.
Yeni transfer Jaja uyum sağlarsa Beşiktaş'la birlikte şampiyonluğun en büyük adayı olurlar. Üstelik Güneş gibi de bir şansları var. Bu fırsatı iyi değerlendirirlerse yılların özlemini bitirebilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor