21 Ağustos 2010 | Cumartesi

Bobo ile olmaz!

Bu köşede bir çok kez yazıp, atv'deki maç yayınlarında da sık sık Bobo'nun yetersiz olduğunu söyleyince "sözlük ekşidi", bazı acemi kalemler de akıldan ve izandan yoksun şekilde saldırmaya kalktılar. Tam ben "ahmaklar için futbol kılavuzu" diye bir şeyler karalıyordum ki Schuster, kitabının "kapağını"hazırlayıp manşeti attı: Bobo yetmez!Sanırım Alman hocanın bu sözleri bazı futbol cahilleri için en iyi cevaptır!
Neyse şimdi 'futbol cahillerini' bir yana bırakıp gerçeklerin altını çizmeye devam edelim.
Günümüz futbolunda her şey orta sahada olup bitiyor! Her iki kale, orta sahadan çok uzak olsalar da aslında çok yakındırlar!
Savunmanızdan çıkardığınız her top bir yandan kendi kaleniz için potansiyel bir gol tehlikesiyken diğer yandan rakip kaleye gönderilmiş güdümlü bir füze de olabilir. Meşin topun hangi hangi kaleye gireceğinin kararı orta sahada veriliyor.

Sırtı dönük oynayamıyor
Misal defansınızdan gelen bir topu orta alandaki oyuncularınız hemen rakibe ikram ediyorsa siz savunmada dengesiz yakalanır ve büyük ihtimalle golü yersiniz. Buna karşılık orada Guti gibi topu iyi kullanan bir oyuncunuz varsa artık meşin yuvarlak rakip kale için bir güdümlü füzedir. En iyi orta sahacılardan olan Guti, Beşiktaş'ı en kestirmeden rakip kaleye taşıyor. Şimdi asıl sorun rakip kale önünde oyalanabilmekte! İşte bunu Bobo'yla yapamazsınız. Tek santrfor kullanıyorsanız bu mutlaka iyi top saklayan, fırıldak gibi bileklere sahip, iyi de bir futbol zekasına sahip biri olmalı.
Bobo'nun top kontrolü sıfır, top saklama becerisi eksi beş! Tek özelliği anlık hareketlerle attığı şutlar, özellikle de dönerek yaptığı vuruşlar.
Bu durum bazı ahmakları da yanıltıyor. Bobo böyle bir gol atınca, "İşte sırtı dönük oynuyor adam" falan diyorlar.
Ahmaklara göre, Bobo ile Avrupa şampiyonu olmak bile mümkün. Bir ben, bir de Schuster tersini düşünüyoruz. Sizce kim haklı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor