31 Ağustos 2010 | Salı

Schuster uyanmalı

Schuster'in bir rüyası var, acilen uyanması gereken bir rüya bu. Takımı öne itmek ve modern futbol oynamak adına çok büyük bir risk alarak savunmayı neredeyse orta sahada kuruyor. Alman hocanın ideali aramasını saygıyla karşılamakla birlikte yeniden yapılanma aşamasında bu kadar risk almasını gereksiz ve tehlikeli buluyorum. Beşiktaş değişiyor, bu malum. 100 yıllık "görev adamı" ağırlıklı oyuncu kadrosu bu sezon "Yıldızlar topluluğu" şekline dönüştü. Böyle değişimlerin sancısız olması mümkün değil. Ancak doğal sancıların dışında durduk yere yeni sarsıntılar aramak da akıl işi değil. Öte yandan kadro istikrarı konusu da Alman hocanın gözden kaçırdığı veya çok önemsemediği bir başka nokta. Oysa siyahbeyazlı takımın en çok buna ihtiyacı var.


Yıldızlara yazık olur sonra!
Öyleyse her maçta yeni bir on bir sahaya sürmek, dama taşı gibi oyuncuların yerini değiştirmek Schuster'in en son yapması gereken şey olmalı. Bugüne kadar deneyeceğini denedi, artık sonuçları değerlendirmesi ve gereksiz riske girmemesi gerekir. İskeletini kur ve günü gelince rotasyonunu yap. Misal; Aurelio takıma girecek hale gelince belki bazı şeyler değişir ve yeni arayışlar olabilir ama en azından o zamana kadar birkaç hafta üst üste aynı on birin sahaya çıkması çok önemli. Bir maçta Tabata'yı keşfeden, ötekinde Holosko'yu santrfor oynatan Schuster, "Tüm oyuncuları formda tutacağım" derken Beşiktaş'ın takım olma sürecini geciktirdiğinin farkına varmalı. Böyle davranmaya devam ederse sezon sonuna kadar Beşiktaş kadro istikrarını sağlayamaz ve takım olamaz. O takdirde de bu yıldızlar topluluğuna yazık olur. Gerçekten çok yazık olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor