14 Eylül 2010 | Salı

Futbolun cilvesi!

Beşiktaş dört gün içinde iki büyük maç oynayacak. Rakipler CSKA ve F.Bahçe. Avrupa Ligi'ne iyi başlamak derbi için de büyük moral olacaktır. Dolayısıyla bu maçı oynarken derbiyi bir kenara bırakmak şart. Bu beyinsel hazırlıkla birlikte Avrupa Ligi'nde genellikle 8 yabancıyla oynayan Schuster'in bunu yaparken istim üstündeki futbolcuların eksenini kaydırmamaya dikkat etmesi de çok önemli. Ankaragücü maçında üç stoperle oynayıp ve savunma problemlerini azaltan Alman hocanın bu iki zorlu maçta da aynı şeyi yapması aklın yoludur. Gün yeni arayışlara girme günü değil iyi sinyaller veren sistemi oturtmaya çalışma günüdür.

Üç stoperli 'doğru' sistem
Öte yandan üç stoperli bu sistemde öndeki üçlünün ortasındaki oyuncu çok önemli. Nihat'ın hareketsiz oyunu oradaki performansı etkiliyor. Ankaragücü maçında Tabata oyuna girdikten sonra manzaranın nasıl değiştiğini hep birlikte gördük. Dolayısıyla tercihler oyuncuların kariyerlerine göre değil o günkü performanslarına göre yapılırsa daha adaletli olur ve ortaya iyi bir takım çıkar. Özellikle derbide, F.Bahçe'nin oyuncu yapısı gereği, üç stoperli bu sistem çok işe yarayacak ve muhtemelen Beşiktaş kazanacaktır diye düşünüyorum. Diyeceksiniz ki neden bu kadar eminsin? Asla emin değilim. Bu maç bir derbidir ve her sonuca açıktır. Ancak Beşiktaş doğru sistemle oynarsa maçı forse eden taraf olur. Daha çok pozisyon bulur, daha az pozisyon verir. Benim söylediğim bu. Bir maçı daha çok pozisyon bulanın kazanması da normal sonuçtur. Ancak bazen tam tersi de olabilir. Ona da futbolun cilvesi denir. Derbide Beşiktaş doğru isimlerle oynarsa Fenerbahçe'nin şansı da işte o (futbolun cilvesi) kadardır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor