20 Eylül 2010 | Pazartesi

İyi ve akıllı!

Nihat sevdası geçen sezon Mustafa Denizli'nin başını yaktı bu gidişle Schuster'in de yakacak. Çocuk yürüyemiyor. Formsuz ama ısrarla oynatılıyor. Ve sen Nihat varken önde baskı kuramıyorsun, Nobre, Quaresma ve Guti de etkisiz eleman konumuna düşüyor. Olacak iş değil. Koy oraya Necip ya da Tabata'yı olsun bitsin.. Schuster'in Nihat tercihi bana göre maçın kırılma anıydı. Onun dışında Beşiktaş ayağa oynayarak başladı.
Topa daha çok sahip oldu. Fenerbahçe herkesin beklentisine uygun olarak Niang'la defansın arkasına sarkmaya çalıştı.. CSKA Sofya'dan tek farkı forma renkleriydi.
CSKA nasıl kapandıysa Fenerbahçe de öyle kapandı.
Niang'ın golünde boşa çıkan Hakan Arıkan'ın hatası affedilmezdi affedilmedi zaten.. Ekrem ve Hakan Arıkan'ın sakatlanmaları ise Beşiktaş'ın B ve C planlarını alt üst etti. Muhtemelen ikinci yarıda Bobo ve Necip'i oyuna almayı planlayan Schuster'e tüm yapacakları için bir tek değişiklik hakkı kaldı.. O da Nihat dururken Aurelio'yu çıkararak hepimizi bir kez daha şaşırttı.
Burası sözün bittiği yerdi. Ayakta duramayan Nihat sahada durdu, orta alanın en iyilerinden Aurelio çıktı. Helal olsun sana Sarı Mustafa!

Anadolu takımı gibiydi
İlk yarıda gole kadar ayakları titreyen Fenerbahçeli oyuncular skor üstünlüğünü yakalayınca coştular. Devreyi iki ya da üç farklı önde bitirmeleri işten bile değildi.
İkinci yarıda yine bildik manzaralar vardı.
Fenerbahçe deplasmana gelmiş bir Anadolu takımı gibi sekiz kişiyle kapandı ve kontrataklarla gol arardı.
Beşiktaş daha çok top kullandı, rakip yarı alandan ayrılmadı ama ön tarafta gerektiği kadar etkili olamadı. Quaresma yükleniyor, Nobre yükleniyor olmayınca olmuyordu. Bobo, Fenerbahçe defansının arkasına sarktığı anda Volkan'ın müdahalesiyle kendini yerde bulunca ve penaltıda topun başına da Guti geçince maçın kaderi belirlenmiş oldu.
Dolayısıyla iyi oynayanla, akıllı oynayanın puanları paylaştığı bir derbi izlemiş olduk. Cüneyt Çakır çok iyi maç yönetti. Tek hatası İbrahim Üzülmez'e yaptığı gibi kendisine sürekli itiraz eden Emre Belözoğlu'na da bir kart çıkarmamasıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor