26 Eylül 2010 | Pazar

Tek kale

İç saha, dış saha fark etmez. Beşiktaş, karşısında sürekli kapanan takımlar bulacak...
Gerçek bu. Öyleyse kalabalıklar arasından kaleye gitmeye alışmalı. Schuster de işin farkında. O nedenle taktiksel değişikliğe gitti. Bunun yanı sıra kadroyu da değiştirdi.
Bazı değişiklikler sakatlıklar nedeniyle olurken bir bölümü rotasyondu... Bobo ve Quaresma'yı çift santrfor oynatan Schuster, arkalarına Nihat'a göre daha hareketli olan Tabata'yı koydu...
Onların arkasında da üç atom karınca, Ernst, Aurelio ve Necip vardı. Diziliş 4-3-1-2 ama ön tarafta sürekli bir değişim söz konusu. Geride ise hatlar sabit. Aurelio savunmaya en yakın ön libero... Daha önce bu görevi Ernst yapıyordu.
Bu kez Ernst'i biraz daha kenarda kullandı Schuster.
Top sürekli siyah-beyazlı ayaklarda dolaştı durdu dün gece. Antalya ilk kez rakip kaleye gittiğinde maçın 32. dakikasıydı. O ana kadar resmen tek kale maç izledik. Buna rağmen net pozisyonlar yoktu. Antalya takım halinde kapanınca Quaresma, Tabata ve Bobo göbekte sıkıştı.
Böyle durumlarda kanatlardan son çizgiye inmek iyi bir çözümdür.

Kedi olalı bir fare tuttu

Ne var ki Hilbert özellikle ilk yarıda bu anlamda etkisiz elemandı. Üzülmez'in de çok etkili olduğunu söyleyemem. Q7sol ya da sağ kanata geçtiği anlarda ise Beşiktaş pozisyon buldu.
Nitekim gol de bir kanat akınıyla geldi. Hilbert kedi olalı bir fare tutup nefis bir pasla vatandaşı Ernst'i, o da Bobo'yu gördü. İki doğru pas, bir doğru vuruş ve gol. ŞifoMehmet'in Antalya'sı inanılmaz dirençli.
Tatlı sert oynayıp, iyi kapanıyorlar. Dıjehoua sakatlanıp çıkmasa belki daha çok kontratak şansı da bulabilirlerdi. Bobo'nun golünden sonra "Ne çıkarsa bahtımıza" diye yüklenirken arkada açık verdiler. Bu arada Beşiktaş mirasyedi gibi davrandı. Yetmedi bir de Hakan'ın misaferperverliği tuttu!
Hakan'ın gereksiz yere kaleyi boşaltmasıyla (bunu hep yapıyor) Antalya rüyasında göremeyeceği bir gol buldu. Sonra oyunu çirkinleştirip zamana oynadılar. Bu yakışmadı. Futbolu bu kadar çirkinleştirmek övünülmesi değil, utanılması gereken bir şeydir. En azından ben öyle düşünüyorum.
Her neyse... Tam "Yata, kalka puanı alıp gidiyoruz" diyecekleri anda Bobo bir kez daha sahne alıp Beşiktaş'ı da, Hakan'ı da kurtardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor