14 Ekim 2010 | Perşembe

Değişim şart!

Hiddink'in bugüne kadar Milli Takım'a damgasını vuramaması doğal. Bu kadar kısa sürede her kim olursa olsun mevcut düzeni korumaya çalışırdı. Hiddink de öyle yaptı.
Dolayısıyla "Bu, Hiddink'in takımı değil!" eleştirileri de gırla gitti. Doğruydu... Bu, Hiddink'in takımı değildi ve olamazdı da... Göreve yeni başlayan bir teknik adamın iki ay içinde oynanacak dört önemli maçı görmezden gelip sıfırdan bir takım yapması zaten beklenemezdi.
Sonunda o dört maç oynandı... Ve şimdi önümüzde beş aylık bir süre var. Hiddink'in bu süreyi çok iyi değerlendirmesi, İstanbul'u mekan tutup, Spor Toto Süper Lig ve hatta Bank Asya 1 Lig'i çok yakından takip etmesi gerekir. Ancak bunu yaptığı taktirde elindeki kadroyu belli ölçülerde yeniden yapılandırma şansı olabilir.
Bugüne kadar her ne olduysa oldu... Hiddink kah geldi, kah gelmedi, uzaktan kumanda ile Milli Takım'ı yönetti, bazı derbileri dahi izlemedi ve ona güvenen bizler de bunu çok önemsemedik.
Ancak Milli Takım'da işler iyi gitmiyor.
Bazı futbolcuların Milli Takım'a verebilecekleri bir şey kalmamış. Bu şartlarda mevcut tabloyu değiştirmek şart. Bunun yolu da her hafta birkaç maçı bizzat kendisinin ve onlarca karşılaşmayı da ekibinin izlemesidir.
Aksi halde beş ay gelip geçer, biz yine aynı futbolcularla yola devametmeye çalışırız ki bunun sonu hüsran olur. Milli Takım'ın iskeletini korumak kaydıyla, taze kanlarla takviye edilmesi şart. Hiddink bu anlamda planlamasını yapmalı ve kolları sıvamalıdır.
Yeni dönemde özellikle Necip gibi genç yetenekleri sürece dahil etmek gerekmektedir.
Bazıları, cepleri milyonlarca euro'yla dolunca heyecanlarını kaybetmişler bu çok net.
Ay-yıldızlı forma için yeteri kadar ter akıtamadıkları da tartışma götürmez.
Öyleyse şimdi yeni arayışlara girmenin tam zamanıdır. Gerçek bir devrim yapmak için de yeterince süre vardı.
Yeterki Hiddink bu zamanı boşa harcamasın.

* * *
Kartal ve Kanarya!
Beşiktaş Elazığ'ın Kovancılar Köyü'nde depremden zarar gören okulu yeniledi. (19 Ekim'de açılışı var.) F.Bahçe Batman'da özel maç yaptı. Bunlar iki büyük kulübün sosyal duyarlılığını kanıtlayan güzel gelişmeler. Beşiktaş kulübüne okul projesinden dolayı binlerce kez teşekkür ederken, Batman'a gidip özel maç yapan Fenerbahçe'yi de kutluyorum. Orada bir köy var uzakta, gitmeliyiz, görmeliyiz... Gitmezsek, görmezsek o köy bizim köyümüz olmaz!

* * *
Beşiktaşlılar dikkat!
Birkaç gündür Beşiktaşlılar mail yağdırıyor. Sebebi fotomac.com.tr'de yayınlanan bir bayrak haberi... Bu bayrak F.Bahçe tribünlerinde açılmış, ama genç bir arkadaşımız Beşiktaşlılara mal etmiş olayı. Taraftarlar da küplere binmiş. Olayda asla kötü niyet yok, sadece insani bir hata var. Zaten fotomac.com.tr'deki arkadaşlarımız özür yayınladılar. Malum hepimiz insanız ve hepimiz hata yapabiliriz. Bu olay da bu toleransla değerlendirilsin lütfen.

* * *
Nihat'a açık mektup!
Bak güzel kardeşim, yetenekli bir oyuncusun. Yıllarca İspanya'da bizi gururla temsil ettin. Ancak şu anda inanılmaz formsuzsun. Üstelik bu yeni bir durum da değil. Geçen sezondan beri bir türlü kendini toparlayamadın. O nedenle, Beşiktaş'ta ya da Milli Takım'da teknik adamların sana söyleyemediklerini sen kendine söyle... Oynamaya değil biraz beklemeye ihtiyacın olduğu gerçeğiyle yüzleş. Bu gidişin gidiş değil, benden söylemesi.

* * *
Böyle yapacak olan evde otursun!
Azerbaycan maçı bitmiş...
Milli futbolcular doğal olarak çok üzgün...
Suratları düşmüş halde otobüse binmiş bekliyorlar. O sırada bazı gençler çok çirkinşekilde milli futbolculara bağırmaya başladılar...
Volkan başta bazı futbolcular bu çirkinliğe isyan ederken az kalsın otobüsten aşağı ineceklerdi.
Çok şükür inmediler. Buradan herkese sesleniyorum. Arkadaşlar söz konusu olan bizim Ulusal takımımız.
Her şart altında saygı göstermek de boynumuzun borcudur. Bu saygıyı gösteremeyen evinde otursun, tribüne, hele hele deplasmana asla gelmesin.

* * *
Levent Erdoğan
Gün geçmiyor ki Levent Erdoğan garip bir açıklama yapmasın...
En son Pascal Nouma ve Ricardo Quaresma konularında ilginç sözler söylemiş...
Medya için iyi bir malzeme oluduğu kesin, Beşiktaş'a zarar verdiği de öyle. Ancak kendisi işin bu tarafını
pek önemsemiyor galiba!

* * *
Adnan Sezgin Beşiktaş'a
Siyah-beyazlı ekibin Alman teknik direktörü Bernd Schuster yedek kulübesinde yalnız. Dolayısıyla maç stresi içinde her an Beşiktaş'ı yedi yabancıyla oynatabilir. Benim kendisine önerim şu: Ya Tayfur hocayı yanına alsın ya da Galatasaray'dan Adnan Sezgin'i transfer etsin! Malum o, teknik adamları bu tür durumlarda uyarıyor.

* * *
Poz vermeyi bırak Schuster
Geniş kadrosunun yanı sıra Quaresma, Guti gibi yıldızlarıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ın, ligde oynadığı iki önemli maçta (Trabzon ve Fenerbahçe) galibiyet alamaması ilginç. Schuster bu konuda biraz kafa yorsa iyi olur. Elinde güçlü bir kadro var. Biliyorum, sistemin oturması kolay olmaz ve zaman alır. Bu milli maç aralarının kendisine ilaç gibi geldiğinin de farkındayım. Umarım bu arada biraz sakinleşmiş ve kendini işine vermiştir. Çünkü Beşiktaş taraftarı bu güçlü kadronun rahat rahat maç kazandığını izlemek istiyor. Manisa maçı bu anlamda iyi bir başlangıç olabilir. Olmalıdır da. Aksi halde Alman hocanın başı çok ağırır ve öyle orasını, burasını gösterip poz vererek de gündem değiştiremez.
Benden söylemesi.

* * *
BabaYiğit Kartal!
En kral Beşiktaş muhabirlerinden biriydi şimdi en BABA muhabirlerden biri oldu. Kartal Yiğit kardeşim artık bir kız babası. Minik İsra'ya mutlu bir ömür dilerken Kartal kardeşimi bir kez daha kutluyorum.
Allah analı, babalı büyütsün...

* * *
Günün sözü
Kaderiniz, karar anlarınızda biçimlenir.
Anthony Robbins

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor