29 Kasım 2010 | Pazartesi

Acı hatıra

Beşiktaş ilk yarısında 1960'ların futbolunu oynadığı maçta Galatasaray'ı neden yendi biliyor musunuz; bu Galatasaray ligin en kötü takımı da ondan. İşi çok zor bu Galatasaray'ın. O Ali Turan'ın hali nedir öyle, eve giden Holosko'yu düşürdü. Gereksiz ve saçma bir penaltıydı. Kewell, Neill, Baros ve Arda hariç bu sezon Galatasaray forması giyenlerin hiçbiri Beşiktaş ya da Fenerbahçe'de oynayamaz. Acı gerçek bu. Beşiktaş penaltıyı bulup öne geçtikten sonra panikle geriye yaslandı. Galatasaray kontrolsüz de olsa bindiriyor ve oyunu Beşiktaş ceza sahası civarında tutuyor. Cenk başta tüm savunma insanüstü bir gayretle direniyor. Ortada Ernst ve Aurelio bir şeyler yapmaya çalışıyor ama en öndeki Holosko, Nobre ve ve Tabata ayaklarına gelen her topu rakibe armağan ediyor. İkram üstüne ikram. Bunca ikram Galatasaray'ın gol atmasına yetmiyor!

Alkışlar Neill'a
İkinci yarıda roller değişiyor. Galatasaray paniklerken Beşiktaş maçın hakimi oluyor. Galatasaray ise ne yaptığını bilemez bir halde yüklenmeye çalışıyor ama nafile. Beşiktaş biraz şanslı olsa fark artabilirdi. Sonuç olarak Beşiktaş çok önemli bir maç kazandı. Schuster'in savunmayı orta sahaya kurma inadından vazgeçmesi Pino'yu etkisiz eleman durumuna düşürdü ve Galatasaray'ın hesaplarını bozdu. Derbinin kaderi de bu kararla değişti zaten. Böylece Beşiktaş, Galatasaray'ın 46 yıllık Ali Sami Yen anılarına acı bir hatıra eklemiş oldu. Not: Kafaya çıktıkları anda Nobre'nin dirseği Neill'ın kafasına çarpıyor. Cüneyt Çakır (iyi bir maç yönetti ama kart konusunda çok hata yaptı) elinde sarı kartla koşarken Neill "Karta gerek yok kazayla oldu" dercesine Nobre'yi karttan kurtarmaya çalışıyor. Bunca sahte okeyin yer aldığı ligde böyle bir centilmenliği tüm kalbimle alkışlıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor