27 Ocak 2011 | Perşembe

Final yakışırdı!

Şenol Güneş akıllı bir iş yaptı.. Bir yandan forma isteyen alternatif oyunculara "İşte size kendinizi gösterme şansı" derken, diğer yandan Fenerbahçe derbisi öncesi aslarını dinlendirdi. İdeal 11'inden 9 kişi eksikti Trabzon'un.
O nedenle Beşiktaş çok rahat oynadı, maçın kontrolünü sürekli elinde tuttu.
Trabzonspor özellikle ilk yarıda organize olmakta güçlük çekerken ordinaryus Guti yönetimindeki Beşiktaş sahayı istediği gibi kullandı. Simao ve İsmail sol kanattan bindirirken, Quaresma sağ kanadı tek kelimeyle koridor yaptı. Ferhat'ın Q7 ile baş edemediğini gören Şenol hoca, çareyi Piotr'u geri Ferhat'ı öne çekmekte buldu ama Quaresma yine bildiğini okudu.
Beşiktaş'ın ilk golü organize bir atakla geldi.
İsmail, Guti, Simao paslaşması sonrası topla buluşan Almeida ilk kez fileleri havalandırmanın keyfini yaşadı. Sonra Quaresma, Helsinki'de attığı golün bir benzerini atarak tribünleri coşturdu.

Çok daha renkli olurdu
İlk
yarıda farkı rahatlıkla açabilecek pozisyonları değerlendiremeyen Kartal, ikinci yarıya yediği şok golle başladı. Hemen ardından Pawel'in vuruşunda direkten dönen top, siyahbeyazlı yürekleri ağızlara getirdi. Bu moralle Allanzinho ve Yattara başta Trabzonspor daha iyi oynamaya başladı.
Belli ki devre arasında Gaziantep Belediye'nin 1-0 önde olduğunu öğrenmişler ve giden Kupa'ya asılmaya karar vermişlerdi. İlk yarıdaki görüntünün tam aksine iyi paslaşan, çabuk hücuma çıkan bir Trabzonspor çıktı sahneye. Maçın heyecanı ve futbolun kalitesi bir anda arttı böylece.
Beşiktaş orta sahası yaş durumundan oyundan düşünce Schuster, doğru bir hamleyle Nobre'yi çıkarıp Fernandes'le ortayı takviye etti. Şenol Güneş de risk alarak savunmadan Piotr'u çıkarıp Umut'u sahaya sürdü. Oyun tam bir satrança döndü böylece. Beşiktaş beraberlik golü yeme korkusuyla tereddütlü yüklenirken, Trabzonspor da ani ataklarla Kupa'nın bir ucundan tutmaya çalıştı.
Keşke iki takım kol kola gruptan çıkabilselerdi.
O zaman Kupa, çok daha renkli olurdu. Sezonun en iyi iki takımına final yakışırdı, grupta karşılaşmak değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor