22 Mart 2011 | Salı

Hagi'yi de Milli Takım'a alın!

Milli Takım'ın Avusturya maçı kadrosunda, Şampiyonlar Ligi finalisti (!), lig lideri (!), yenilmez armada (!) G.Saray'dan tam altı futbolcu var. Yanlış okumadınız 6, yani yazıyla ALTI! Son derbide 1.60'lık Alex ve Semih'e iki kafa golü attıran Servet, Gökhan Zan ve Hakan Balta üçlüsü Milli Takım'ın da savunmasını oluşturacaklar!
Allah'tan Sabri sakat! Yoksa 34 gol yiyen savunma eksiksiz giyecekti milli formayı.
Ligte üçüncülük ile onbirincilik arasında yer alan Bursa, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir, Beşiktaş, Manisa, Belediye ve Karabük'ten toplam DÖRT kişi, 11. Galatasaray'dan ise ALTI!
Hiç değilse Hagi'yi de alın tam olsun bari. Helal olsun. Sözün bittiği yerdir burası.
Yahu sizin çağırdıklarınız dahil bu kadrodan altı kişi gelecek sezon Galatasaray'da bile kalmayacak.
Galatasaray sudan ucuz fiyata satmaya kalksa, dördüne talip bile çıkmaz. Siz hangi cevheri buldunuz da yine milli yaptınız bu arkadaşları, söyleseniz de biz de anlasak?

Türk futbolu iflas etmiş

Bu ne demektir biliyor musunuz? Türk futbolu iflas etmiş demektir.
Eğer bu ülke futbolu ahı gitmiş, vahı kalmış, Galatasaraylı futbolcular dışında adam çıkaramadıysa... Gökhan Zan dışında bir stopper bulunamıyorsa... Beşiktaş'ın Toraman'ı, Trabzon'un Mustafa'sı, Bursa'nın Serdar Aziz'i görülemiyorsa o zaman Hiddink'ten değil teknik kadrodaki yerli isimlerden sormak gerekir hesabı. Çünkü Hiddink yıllardır bu ülkeden uzak, bazı şeyler gözünden kaçabilir.
Zan'ın cam adam olduğunu bilmeyebilir ama Oğuz hoca bilir. Bilmeli.
Çok açık ve net söylüyorum eğer olumsuz bir sonuç olursa, millete bunun hesabını kimse veremez. Benden söylemesi.

Öp Alex'in elini
Turgay Demir, Selçuk Yula ve Hakkı Yalçın'ın aslanlar gibi savunduğu Alex şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi adeta tek başına sırtlıyor. Oysa yalakalar onu yok etmek için az uğraşmamışlardı. Aykut hoca devrim masalları anlatıp, Alex'i yedek bıraktığı haftalarda kazara üst üste üç galibiyet almış olsa büyük ihtimalle bugün Alex Fenerbahçe'de olmayacaktı. Çıplak gerçek bu! Acaba şu günlerde biraz olsun utanıyor musunuz sevgili kocaman yalakalar!? Devrim ha!.. Alex'e dayalı düzen değişecek ha!.. Aykut Kocaman Alex'siz de başarıyı yakalayacak ha!.. Bırakın palavrayı... Gidin öpün Alex'in elini! Kurban olun siz onun kramponunun vidasına!

Herkes evinde izlesin
Adnan Polat ve Aziz Yıldırım deplasmana taraftar götürmeme konusunda anlaşmış görünüyorlar. Bu çok olumlu bir adım. Bin kişi, bir kafeste maç izleyecek diye yaşanan bunca hengameye değmez. Herkes evindeki maçı izler, olur biter!..

Adana Çarşı
Adana Çarşı, 48 gençle çıktığı yolda tam gaz ilerliyor. Kimseye el-avuç açmadan, kendi imkanlarıyla Baraj Yolu caddesinde yer tutan Kartal Yürekliler; birlik, beraberlik içinde Beşiktaşlı duruşu sergileyerek çığ gibi büyüyorlar. Yolları açık olsun.

Bu yüzyılda bu mazeret
Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay sadece Beşiktaş'ın değil, Türk futbolunun tarihinin de yattığı İnönü'yü tarihe gömmeye kararlı olduğunu söylüyor. Dolmabahçe Sarayı denize kayıyormuş, mazeret de bu... El oğlu uzaya gidiyor. Okyanusu kumla doldurup, üzerine şehir kuruyor. Biz tarihimizin denize kaymasını önleyemiyoruz! Gökkafes, Swiss Hotel, hemen sarayın yanından geçen yol... Hepsini taşıyacak Dolmabahçe Sarayı, bir tek İnönü ağır gelecek. Yapmayın sayın bakan. Yine yıkın yıkmasına da başka bir mazeret bulun. Sarayın kayması komik geliyor. En azından bu yüzyılda.

İki futbol saçmalığı
Oldum olası her serbest vuruşta baraj kurulması ve her duran topta savunma oyuncularının rakiple didişmesi garip gelmiştir bana. Ne var ki itiş-kakış aptallıkboyutunda devam ediyor. Yahu rakibini itip kakacağına topa vurmaya çalışsana, güreş yapacağına futbol oynasana!

Kazım'ın ayıbı
Golü atıp coşmuşsun. Keyfine baksana, adam gibi sevinsene. Ne diye Aykut Kocaman'a hareket çekiyorsun? F.Bahçe sana ekmek verdi, şan-şöhret verdi, hata mı etti!? Günü geldi ayrıldın, mutlaka düşman mı olman gerekiyor? Hiç utanma yok mu sende Kazım?

O şişe kafanda patlasın
Şimdi gülüyoruz... Çilingir sofrası kurup şişesini sahaya fırlatanlar varmış Türk Telekom Arena'da. Gülüyoruz, çünkü o şişe Volkan ya da bir başka futbolcunun başına isabet etmedi! Gülüyoruz, ölen ya da yaralanan yok. Tribünler maalesef çapsız abidinlerin işgali altında. Ve federasyondan güvenlik kuvvetlerine, medyaya kadar maalesef hepimiz kulağımızın üstüne yatmış uyuyoruz! Bir gün, birilerinin canı fena yanacak, ama dur bakalım ne zaman?

Devletin malına zarar verenlere ödül
Derbiye gelen Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar, kendilerini taşıyan belediye otobüslerinin camlarını indirmişler. Yani kamu malına zarar vermişler? Peki sonuç? Sonuç-monuç yok, daha maça gelmeden suç işleyenler biletleriyle tribüne girmişler. Sonra biz futbol terörü nasıl biter diye masal anlatıyoruz. Yeni çıkacak yasadan medet umuyoruz!.. Arkadaş, devletin malına zarar veren adamı karakola götüreceğimize stada sokarsak bu işin altından nasıl kalkarız ki? Kendimizi kandırmayalım, bizim yeni yasaya değil, yasaları uygulamaya ihtiyacımız var!

Günü sözü
Kürek çekmesini biliyorsan kayıkta sana yer bulunur. Afrika atasözü



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor