14 Nisan 2011 | Perşembe

Avantaj yürektir

Trabzon'un farklı maçları Bursa, Eskişehir; F.Bahçe'nin farklı maçları A.Gücü, Sivas.
Kalan dört maç ortak. İki takım da kendi sahalarında İstanbul BŞB ve G.Antep'le oynarken, Buca ve Karabük deplasmanına gidecekler.
Yani kala kala 6 maç kalmış ve bu altının dördü ortak. Buna rağmen bazı futbol cahilleri, "Fenerbahçe'nin maçları daha kolay" türünden yorumlar yapabiliyorlar.
Altı maçın dördü ortak, diğer ikisi de kağıt üzerinde denk. Kimsenin avantajı yok. Avantaj yürekte, fikstürde değil.
Kimin yüreği yeterse o götürecek bu yarışı.
Yürek derken kavga gürültüden, hakemleri baskı altına almaktan bahsetmiyorum.
Kaybetmekten korkmadan oynamaktır yürekli olmak. Kaybetme noktasına geldiğinde sükunetini koruyup düştüğü yerden kalkabilmek, yeniden koşabilmektir.

Önemil olan 'temiz' olması

Yürekli ve inançlı insanlar için umutsuzluk diye bir seçenek yoktur. Onlar her şart altında hayallerinin peşinde koşarlar. Trabzon benim için bu sezon böyle. O nedenle bu zorlu yarışı kazanacaklarını düşünüyorum. Şenol Güneş'in mağrur duruşu, sakinliği, oyuncularına verdiği öz güvenTrabzon'un en önemli avantajıdır.
Kendini aşan Burak'ın ölümüne mücadelesi, taraftarın verdiği sonsuz destek ve tüm takımın tek yumruk mücadele etmesi Trabzon'u şanslı yapan faktörlerin başında geliyor. F.Bahçe'nin bu yarışta Alex ve Volkan gibi iki büyük avantajı var ama iki kişi koca takımı her zaman taşıyamaz.
Ben F.Bahçe'nin takılacağını düşünüyorum.
Öte yandan benim için kimin şampiyon olacağından daha önemlisi yarışın temiz olmasıdır.
Son haftalarda bu konuda bir sıkıntı yok ve hep birlikte huzurluyuz. Umalım ki sezon sonuna kadar manzara değişmesin. Adaletli yarış, hakkaniyetli sonuç, kazanan kim olursa olsun herkesin takdirini kazanır. En azından benim!

* * *
GALATASARAY KÜME DÜŞERDİ
GALATASARAY Riijkaard'ı göndermekte gecikirse kümede kalmaya oynar!..
Bu ligde Galatasaray'ın yenebileceği çok az takım var!..
Orta sahası 35 yaşındaki Ayhan'a kalan takımdan hayır gelmez!.. Arda, Neill veKewell hariç bu takımda normal bir Galatasaray'da oynayabilecek bir tek futbolcu yok!..
Beşiktaş'ın kovduğu Gökhan Zan ve Serdar Özkan'a bel bağladıkları gün bittiler!
Sezon başından beri Fotomaç'ın toplantılarında Galatasaray'la ilgili söylediklerim hep bu mealdeydi. Yanlış anlamayın müneccim değilim sadece görünen köye kılavuzluk etim. Allah'tan Rijkaard'ı
gönderdiler. Yoksa düşerlerdi.

* * *
ARDA ARTIK F.BAHÇELİ'DİR!
GALATASARAY'da mutsuz malum.
İspanya yollarına düşmesine ramak kaldı. Peki orada mutlu ve başarılı olabilir mi? Başarılı olabilir ama mutlu olamaz!
Çünkü Arda çok duygusal.
Dolayısıyla bir sezon oynayıp (Belki sezonu bile tamamlamadan) Türkiye'ye dönmesi büyük ihtimaldir?
Yani... Yanisi şu, açık çek vermesine ve de 20 milyon euro'yu gözden çıkarmasına rağmen Arda'yı Galatasaray'dan alamayan Aziz başkan artık yarı fiyatına İspanya'dan alabilir. Peki Arda Fenerbahçe'ye gider mi? Bence gider.
Çünkü Aziz başkan ona bir baba şevkatiyle yaklaşıyor ve bu Arda'nın çok hoşuna gidiyor.

* * *
AYKUT HOCA KIVIRDI
AYKUT Kocaman yine kurnaz tüccarlık peşinde. Çaktırmadan Trabzon'u baskı altına almaya çalışıyor. Fenerbahçe-Bursa ve Galatasaray- Trabzon maçı öncesi yaptığı açıklama buna yönelikti. Ne demişti Aykut hoca: İlk puan kaybını yaşayan takımın yarış dışı kalma ihtimali oldukça yüksek görünüyor! Söylediği bu, peki sonra ne oldu? F.Bahçe puan kaybetti! Peki hoca ne yaptı, sözlerinin arkasında durdu mu? Hayır! Çevir kazı yanmasın yaptı ve şöyle dedi: "Puan kaybını bu dönemde yaşamak, telafisi mümkün olmayan haftalara göre biraz daha iyi oldu!"
Yersen!

* * *
FORVET OLMAK SUÇ MU?
BİRÇOK hakem forvet oyuncularını 'günah keçisi' gibi görüyor sanırım. Aynı faülü savunma oyuncusu yapınca penaltı çalmaya yürekleri yetmeyenler, forvetlerin en küçük darbelerinde faülü veriyorlar. Arkadaşlar faülün tanımı kişilere ve de mevkilere göre değişmez. Bunu öğrenin artık ve penaltı
çalmaktan lütfen korkmayın.

* * *
UYGUN'UN ŞANSI TUTMUYOR
BÜLENT Uygun'un Eskişehir'i F.Bahçe'ye yenilince, bazı kişilerin kafaları karışmış. Benim hiç karışmadı. Bülent hoca yönetiminde Sivas önüne geleni ezip geçerken F.Bahçe'den çuvalla gol yemedi mi? Sekiz eksikli F.Bahçe PAF Takımı'yla sahaya çıkıp Sivas'ı kupadan elemedi mi? Futbol bu, bazı hocaların, bazı takımlara şansı tutmaz. Şaşılacak bir şey yok... Vallahi yok!

* * *
ERSAN KAVGASI
BEŞİKTAŞ onu vitrine koymadan bonservisini almamanın bedelini kaç milyon euro'ya ödeyecek acaba? Düne kadar Adana "İsterseniz opsiyonlu verelim" diyordu şimdi tok satıcıyı oynuyorlar. Çünkü F.Bahçe devrede ve yeni bir Topuz olayı kapıda. Demirören bu savaşı da kaybederse bu defa kimi alır acaba?

* * *
BİLGİSİZ ÜNİVERSİTELİLER
BOŞUNA mı demişler "Tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır" diye.
Bilgi Üniversitesi'nin bazı 'bilgisiz' gençleri, Beşiktaşlı arkadaşlarının düzenledikleri ödül törenini basmışlar. Beşiktaş yöneticileri ve dünya yıldızı Quaresma lütfedip gitmiş. Bu büyük organizasyonu yapan Beşiktaşlı arkadaşlarını kutlayacaklarına töreni basmışlar.
Sonra da dayaklarını yiyip oturmuşlar aşağı.
Ve bu çocuklar üniversiteli.
Biz 'gençlik geleceğin güneşidir' diyoruz, bazı gençler ise her halleriyle "Bizden bir şey olmaz" diye haykırıyorlar.
Haklısınız çocuklar bir değil beş üniversite bitirseniz sizden bir şey olmaz...

* * *
YANLIŞSIN REHA ABİ!
BÜLENT Uygun, "Senden başkası soru sormasın" dediyse, onu yayına almamalıydın. Erman hoca, Ahmet hoca orada konu mankeni değiller ki? Onların sorularına cevap vermek istemeyen programa katılmaz. Toroğlu ve Çakar sana kırıldılarsa, yerden göğe haklılar. Yanlışı yapan
sensin üstat. Hepimizi şaşırttın. Haberin olsun.

* * *
HAFTANIN AYIBI!
Bilgi Üniversitesi'nde yaşananlar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor