30 Nisan 2011 | Cumartesi

Gollü beraberlik

Sezon başında hiçbir Beşiktaşlı ve de hiçbir Galatasaraylı böylesine "gazozuna" bir maç oynayacaklarını hayal edemezlerdi. Hedeflerine, bütçelerine ve her şeye rağmen kadrolarına bakınca insan bunu bekliyor. Ne var ki onlarca sebep 2 büyüğü ligde hedefsiz bıraktı. Şimdi o sebeplere girmenin gereği yok. Biz Bakabildiğimiz kadar bardağın dolu tarafına bakmaya çalışalım. Malum derbilerde genellikle iyi futbol ve de bol gol izleyemeyiz. Çünkü takımların kaybedecekleri çok şey vardır. Bu baskı iyi futbola pek izin vermez. Bence iki takımın iddiasız kalmasının en büyük avantajı bu olabilir. Rahat bir ortamda, kazananın da kaybedenin de çok fazla hesap kitap yapmayacağı bir derbi izleyeceğiz. Bu rahatlığın iyi futbola dönüşmesi tek ümidim. Umuyorum ki Beşiktaşlı ve G.Saraylı futbolcular bu en iddiasız maçlarında varlarını, yoklarını ortaya koyup insanlara unutamayacakları bir derbi izlettirme gayreti içinde olacaklardır.

Beşiktaş kadro olarak üstün
Quaresma, Simao, Baros ve tabii ki Arda..
Bırakın her şeyi bir yana şu dörtlü iyi günlerinde olursa son yıllarda hiç izlemediğimiz kadar keyifli ve de bol gollü bir kapışma izleyebiliriz. Bazen hedefsiz kalmak rehavet de yaratabilir. Futbolcular "Bitse de gitsek" havasında sahada dolaşırlar. Eğer öyle olursa yandı gülüm keten helva. O zaman 90 dakika 90 yıl gibi gelir izleyenlere. Hemen belirteyim ben böyle bir şey beklemiyorum. Taraftara çok şey borçlu olan iki takım oyuncuları bugün ellerinden geleni yapacaklardır. Beşiktaş'ın kadro kalitesi rakibinden çok üstün ama eksikleri de az değil. Necip ve Ernst olsa Kartal'ın farklı kazanacağını bile söyleyebilirdim şimdi ise bunu söylemek zor. Beklentim iki takımın da rakip kale önüne sık sık gideceği bol pozisyonlu bir maç izleyeceğimiz şeklinde. Kim kaç pozisyon yakalar, kaçını değerlendirir onu kimse bilemez ama böyle maçlarda tahminde bulunmak da bir gelenektir. O nedenle yazıyı bitirirken biz de geleneğe uyalım; tahminim gollü beraberlik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor