30 Mayıs 2011 | Pazartesi

Efsane kadro!

Beşiktaş yönetimi Mustafa Pektemek'i ezeli rakiplerinin elinden kapma konusunda nasıl büyük bir başarı elde ettiyse Ersan konusunda ise aynı derecede başarısız oldu. Kimse kimseyi kandırmasın. Yok Adanaspor fazla para istedi, vay efendim bize söz verilmişti falan hepsi hikaye. Günümüz futbolunda söz eşittir para. Başka bir söz yok. Parayı veren düdüğü çalar. İşin bir tarafı bu...
Diğer yandan Beşiktaş'ın Ersan konusunda yaptığı en büyük hata, işi bu noktaya getirmesidir.
İsimsiz olarak aldığın bir oyuncu senin takımında üç ay antrenmana çıkınca onun nasıl bir potansiyeli olduğunu fark edip vitrine koymadan önce bonservisini eline alacaksın. Beşiktaş bunu yapamadı.
Ersan'ın kaybedildiği nokta da tam burasıdır.
Geçmiş olsun.

Biraz sabır gerekiyor
'Gidene ağlamak yerine gelenlere bakalım' derseniz Mustafa Pektemek'in çok önemli bir transfer olduğunu söylememiz gerekir. 23 yaşında olmasına rağmen en alt seviyeden başladığı kariyerinde dikenli yolları başarıyla geçip karanlıklarda kaybolmadan nihayetinde Beşiktaş'a geldi. Gençlerbirliği'nde oynarken geçirdiği ağır sakatlığa ve altı aylık araya rağmen dönüşünün muhteşem olması onun azminin de bir göstergesi. Beşiktaş'a çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Rapid Wien'den alınan Veli Kavlak ve Tanju Kayhan'ı da çıplak gözle izleme şansım oldu.
İkisinin de kumaşı iyi ama üzerine bir şeyler koymak zorundalar. Çok çalışırlarsa yıldızlar kategorisine çıkmamaları için hiçbir neden yok.
Altyapıları buna müsait. Egemen yüreğiyle oynayan gerçek bir savaşçı. Savunmada bir şekilde kendine yer bulacaktır.
Ne var ki Beşiktaş'ın en büyük eksiği geriden oyun kuracak libero özellikli bir stoperdi. "Egemen böyle biri mi" derseniz, cevabım "hayır" olur.
Sonuç olarak Beşiktaş'ın transferlerini genel olarak isabetli buluyorum. Bu arada Kartal'ın elinde Necip, Rıdvan, İsmail Köybaşı, Muhammed, Atınç, Furkan, Doğukan, Onur gibi çok değerli gençler var. Quaresma, Guti, Simao, Fernandes, Almeida gibi yıldızlarla gençlerin kaynaştığı bir Beşiktaş biraz sabırla büyük heflere koşabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor