28 Ağustos 2011 | Pazar

Sarı bela Guti

Ne kadar uzun bir girizgah yaparsam yapayım en sonunda herkesin aklında kalacak olan şu: Turgay Demir, Guti'yi istemiyor! O nedenle en kestirmeden ve de kimseyi yormadan bu haliyle Guti'nin Beşiktaş'a faydalı olamayacağını düşünüyorum. Dahasını söyleyeyim, zararlı olacağına dair endişelerim var.
Neden mi?
Şimdi gelelim oraya… Guti "Bu yaştan sonra genç bir oyuncu kadar koşamam ve o kadar antrenman yapmamı da kimse beklemesin" havasında. İşin ilk bölümünde haklı, yani genç bir adam gibi koşamaz. Zaten kimse de bunu istemiyor.
Ancak yaşının gereğini yerine getirebilmesi için, dahası bu yaşta en iyi performansı sergileyebilmesi için antrenmanlarda gençlerden bile daha çok çalışmak zorunda. İşte Guti'nin kabullenmek istemediği acı gerçek bu.
Kaliteli, hem de inanılmaz kaliteli. Onun birkaç iyi maçını çıplak gözle izlediğim için bir futbolsever olarak kendimi çok şanslı hissediyorum, fakat şimdilerde artık o sadece bir Çeyrek Altın. 'Altın çeyrek de olsa altındır' diyebilirsiniz ama 'çeyrek altın da olsa çeyrektir' diyen beni de anlamalısınız.

Carvalhal'in işi çok zor
Carvalhal
bu konuda bir tavır belirlemeli.
Guti'yi kesmeye korkuyor malum. Bunun bir yolunu bulmak da onun için kolay olmayabilir, çünkü tüm futbolcularla çok yakın.
İlişkileri inanılmaz samimi. Bu şartlarda tavır alması kolay olmaz. Ne var ki almak zorunda.
Çünkü Guti her oyundan çıkışında belli bir tavır koyuyor ve bu böyle gitmez. Enindesonunda bir yerde patlar. O taktirde sıkıntı daha da büyür.
Dolayısıyla ya Guti'nin artık son 15 dakikalarda kullanılacağı kendisine söylenmeli ya da 60-70 dakika idare edecek fizik güce ulaşması için adam gibi çalışması sağlanmalı.
Burası Beşiktaş kulübü dolayısıyla adı Guti bile olsa bir futbolcu bazı kurallara uymak ve giydiği formanın hakkını vermek zorundadır.
Bunu da birileri Guti'ye söylemeli.
Di mi By Carvalhal.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor