04 Eylül 2011 | Pazar

Edu bilmecesi!

Beşiktaş taraftarı isyanda; Edu niye alındı?
Bu köşenin okurları bilir, ben çıplak gözle izlemeden bir futbolcu ya da teknik adam hakkında yorum yapmam. En azından keskin bıçak yorumlarımı beklemeye alırım. Wikipedia bilgileri bana yetmez.
Aynı mantıkla Edu için de bekliyorum. Kariyeri sağlam değil, ne Almanya'da, ne Kore'de dişe dokunur bir icraatı var. Yine de bir transferi eleştirmek için tek ölçü bu olamaz.
Belki sistem adamıdır, belki Carvalhal onun bir boşluğu dolduracağını düşünerek transfere onay vermiştir. Belki şöyledir, belki böyledir. İyi niyetle bakmaya çalışıp bardağın dolu tarafını görürsek, bu tür ihtimaller var.
Ancak Yıldırım Demirören yönetiminin transfer konusunda daha önceki sabıkaları, yani yanlış dönemde alınan yanlış oyuncuların çokluğu herkesin bizim kadar sabırlı davranmasına izin vermiyor. Taraftar o nedenle isyanda.
Eğer bu transfer bizim iyi tarafından bakma gayretiyle sıraladığımız ihtimaller dahilindeyse bir-iki maçta işin şekli ortaya çıkar.
O takdirde tam olarak aranan kan değilse bile, sistemde bir boşluğu dolduracağı için sabır gösterebiliriz.
Ancak kariyerinin bize verdiği ipuçları doğruysa o zaman yandı gülüm keten helva.

HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ
Biliyorum yönetim zorda kaldı, Bebe'nin sakatlığı tüm hesapları bozdu. Belki de bu telaşla pazarın sonunda ne buldularsa onu almak zorunda hissettiler. Eğer öyleyse bu onları kurtarmaz. Böyle bir mazereti kimse kabul etmez, en azından ben etmem.
Gerekirse kimseyi almazsın, Mehmet Akyüz'ü kullanırsın, Holosko veya Pektemek alternatifleriyle bir çözüm ararsın. Tüm bunlar parayı sokağa atmaktan daha iyidir.
Her türlü eleştiri hakkımızı saklı tutup şimdilik beklemedeyiz. Umalım ki Edu sistem içinde bir boşluğu doldursun.
Aksi halde bu transferi camiaya anlatmak başkan Demirören için çok kolay olmaz.
İki değil, 20 gazetesi olsa anlatamaz.
Beşiktaş bu paraları ağaçtan toplamadığına göre, harcarken çok dikkatli olmalı. UEFA kriterleri kapıya dayandı. Artık hesapsız kitapsız transferlerin bedeli çok daha ağır olur. Uyarması benden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor