06 Eylül 2011 | Salı

Baş sorumlu Aziz Yıldırım

Birçok klavye delikanlısına sahte kabadayılık yapma şansı vermesine rağmen twitter en etkili sosyal medya aktivitelerinin başında geliyor. Anlık konuşuyorsunuz ve bazen, hiç yazmayı, söylemeyi düşünmediğiniz bir şey de tuşlardan süzülüp "filelere" gidebiliyor. Zaten bu nedenle güzel.
Tek sorun çok fazla futbol cahili, futbolsever maskesi takıyor. Benim derdim bir grup Azizbahçeli ile. Fenerbahçeli demiyorum çünkü onlar Fenerbahçe'yi değil Aziz Yıldırım'ı düşünüyorlar!
İnsanın "Bu ne sevgi ah, bu ne ızdırap" diyesi geliyor...

Dünya kulübü masalı!
12 yıldır "Dünya Kulübü" masalı anlatılmış... "Fenerbahçe'nin 10 yılı kurtuldu!" diye birileri esmiş, gürlemiş....
Sonra... Bir de bakmışsın dünya kulübü yardım kampanyası başlatmış. Siz hiç yardıma muhtaç dünya kulübü gördünüz mü?
Bizde var, görün...
Şu işe bakın... Aziz başkan tutuklandıktan bir ay sonra dünya kulübü maddi anlamda çökmüş. Taraftara imdat çağrıları yapılıyor; Fenerium'a koşun, kulübe para verin! Kalemşorlar gibi palavra atmayıp kral çıplak diyeceksek kampanyanın özeti şu; biz batırdık, gelin siz kurtarın!
İyi ki Fenerium var!..
Ya olmasaydı!?.
Beşiktaş'ın 50 yıl önce yaptığı "Fener için bir kibrit çak!.." kampanyaları falan yapılacaktı muhtemelen.
Şimdi her gerçek Fenerbahçeli şu sorunun cevabını aramalıdır; bu kulübe ne oldu?

Buzdağını gizlediler mi?
Yıllık ortalama 150 milyon dolar garanti geliri olan Fenerbahçe, sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığı için bu kadar hızlı çökebilir mi? Yoksa maddi sorunlar hep vardı da, birileri ustalıkla gizlediler mi? Bir yönetim düşünün... Yıllardır iktidarda ve muhalefete tahammülü yok... Başkana rakip olabilecek kim varsa dışlanmış. Aziz Yıldırım imparatorluğu öylesine güçlenmiş ki, herhangi bir kongre üyesini bırakıp, camianın en önemli isimleri dahi gerektiğinde hesap sorabilme haklarını reel anlamda kaybetmişler.
Kimse bana karışamaz.. İster hakem odası basarım, ister gazeteci fırçalarım, ister tribündeki taraftarla didişirim... Kim kafama uymuyorsa Fenerbahçe'nin kapısında dahi giremez.
O nedenle... Bugün Fenerbahçe'nin adı şikeyle anılıyorsa ve dünya kulübü maddi imkansızlıklarla boğuşuyorsa bunun en baş sorumlusu Aziz Yıldırım'dır. Tokmak onda, davul onda, öyleyse kimse masal anlatmasın. Sorumluluk da onda.


Aydınlar hak etti
MEHMET Ali Aydınlar çok iyi niyetli...
Belki de kaybetmesinin sebebi de bu. "Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir!" muhabbeti bu ortama çok uygun vesselam.
İlk gün "Durum çok vahim" demişti, gerçek olan buydu. Ne zaman Aziz Yıldırım'la görüştü ekseni kaydı. Muhtemelen duygusal davranmaya başladı ve o andan itibaren ateşten gömleği giymiş oldu. Sakalla bıyık arasında tükürecek bir yer bulamadı.
Şimdilerde yaşadığı sıkıntıların gerçek sebebi bu kararsızlığıdır.
Ancaaaaak. 50 yıllık problemleri Aydınlar'ın sırtına yıkmaya da kimsenin hakkı yok.
Biz başkanı bugünü yönetemediği için eleştiriyoruz, yoksa bu futbolun bilinen tüm sorunlarının failleri yıllardır kulüpleri yönetenlerdir.
Bugün değirmenlerine taşınan su kesilmesin, ya da azalmasın diye bazıları şikeyi örtbas etmeye bile dünden razılar.
Çok değil, 2 yıl önce Fenerbahçe'yi terör örgütüyle eş değer tutan bir başkanımız, bugün "Lig temiz, biz 80 yıldır bir şey görmedik!" diyecek kadar ileri götürüyor işi.
Özetle, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar bu alemin çok fazla köşeli olmadığını bilerek hareket etmeli. Kendi doğrularının peşinde koşmalı ve de yalakalara kulağını dıkalamalı.
Yoksa işi zor.

Şehir eşkiyalarına yeni prim
ADAMLAR futbolsever falan değil. Tek dertleri, mahallenin en delikanlısı Çarşı'ya kafa tutup isim yapmak. Bu ismi daha sonra kulüp ilişkilerinde kullanacakları da aşikar. Geçen sezon Bursa'yı yakıp yıktılar... Görünen o ki, bazıları rezaletten ders almamışlar ki hâlâ, "Beşiktaşlılar Bursa'ya gelebilir!" vs diyorlar.
Ateşle oynuyorlar... Haberleri yok!


Arda'dan şüphe eden utanır
ARDA duygusal bir çocuk ve asla memleket sevgisi tartışılacak biri değil. Baba tarafından hemşehrim, üstelik yakın köylüm.
Ben Kırcasalihli'liyim, Arda Bakışlar'dan..
Yani... Yanisi şu; Arda bir Rumeli çocuğu ve birilerinin çekmeye çalıştığı yerlere hiçbir şekilde gitmez... Ne demek bu, derseniz?
Anlayan anladı der geçerim.
Evet yanlış anlaşılmaya müsait bir açıklama yaptı bu doğru ama asıl olan iyi niyet olduğuna göre Arda'nın sözlerinde yamukluk aramak kimsenin harcı değil. Bu cennet vatan için şehit olan bir çok Kürt çocuğumuz da var. Arda'nın onları kastettiğine kuşkum yok.
Maç heyecanıyla bu konulara girmemek en iyisi, diyenlere katılabilirim yalnız Arda sosyal sorumluluğunun da farkında olan bir yıldız.
Üç maymunu oynamıyor, ülkesinin, milletinin sorunlarına duyarsız kalmıyor. Onu dünyayı umursamayan başka sözde yıldızlarla karıştırmayın olmaz mı!

Avusturya'ya dikkat
AVUSTURYA maçı çok önemli. Kazakistan'ı yenmemizin, Belçika'nın ise Azerbaycan'a kaybetmesinin bir anlamı olması için bugün sahadan zaferle ayrılmamız şart. Bunu yapacak gücümüz var. Yeter ki işi sıkı tutalım. Kazakistan karşısında olduğu gibi işi hafife alırsak başımız ağrıyabilir. Aman dikkat!


Utan Wenger
BEŞİKTAŞ Liverpool'dan 8 yiyince "Böyle takımları Şampiyonlar Ligi'ne almamak lazım" diyen Arsene Wenger'in Arsenal'i, Manchester'dan SEKİZ yedi. Kader vurdu sillesini vesselam. Wenger'in kafasına bakarsak Arsenal Premier Lig'ten atılmalı!!!
Umarım yılların tecrübesi Wenger aldığı dersin farkına varmıştır. Futbolun içinde her sonuç var. Rakibin iyi günüyle, senin kötü günün çakışsın yeter.
Ne tarihler yazılır, şaşar kalırsın. O nedenle büyük lokma ye, büyük laf etme!

Celal abim için!
KALENDER adamdır komşum Celal abi. Her gördüğünde "Turgay bey F.Bahçe'mle uğraşma" der. Ben de "Sana kıyabilsem yazacak çok şey var ama..." derim.
Gülüşürüz. Şimdilerde "Kancık" bir hastalıkla savaşıyor. Fener düşmezse sadece Celal abim için sevinirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor