26 Eylül 2011 | Pazartesi

Az zamanda çok yol

Almeida, Quaresma, Guti ve Fernandes gibi ayağa top bekleyenler zorunlu olarak kadro dışı kalınca önceki maçlara oranla daha çok koşan bir Beşiktaş izledik. İlk 45'te bol pozisyon üreten ve kalesinde de bol pozisyon yaşayan bir takımdı bu.
İkinci yarı ise yorulan ve rakibine direnmeye çalışan bir görüntüye büründü Beşiktaş. Necip-Ernst ikilisinin önünde Veli, Simao ve Holosko üçlüsü vardı. Ve en önde de Mustafa Pektekemek. Pektemek bu ülkenin en iyi yerlilerinden biri. Ancak maç eksiği çok. O nedenle sırıtıyor. Dün o da gerçek yerinde değildi.
Golü bulana kadar rakibine nefes aldırmayan Beşiktaş nedense penaltıyla (Net bir penaltıydı) amacına ulaşınca garip şekilde durakladı. Antalya ise battı balık yan gider misali savunmasını da öne çekerek yüklendi. 3 net pozisyon buldular. Rakip her türlü riski almışken iyi bir Holosko maçı kotarabilirdi.
Ama 11'de başladığı birçok maçta olduğu gibi yine fazla etkili olamadı. 20 dakika yetiyor, 90 dakika ise fazla geliyor bu genç adama!

2. yarıdaki oyun tehlike
Şifo'nun
Antalya'sı ikinci yarıda varınıyoğunu ortaya koydu. İyi top yaptılar, rakip kale önüne kadar rahatlıkla gittiler ama son vuruşlarda gereğini yapamadılar.
Beşiktaş kontrolsüzce saldıran rakibin etkinliğini azaltacak paslaşmaları yapamadı. Paniğe panikle karşılık verdiler ki bu akıllıca değil.
Maçın riske girdiğini gören Carvalhal, öne Edu'yu ortaya Fernandes'i alarak hem Antalya'yı sahasında rahatsız etmeyi, hem de topa daha fazla sahip olmayı hedefledi. İki tercihi de doğruydu. Ardından yorulan Toraman'ı sol ayaklı Tanju'yla değiştirdi, bu da şartlar gereği doğru bir hareketti. Dördüncü hakkı olsa Holosko'yu da tutmazdı sahada. İnatçı Denizli ve Schuster'den sonra böyle pragmatik bir teknik adam çölde vaha gibi geliyor bana. DİKKAT: İkinci yarıda Antalyaspor oynadı, Beşiktaş seyretti. Stoke City maçı öncesi görüntü hoş değil! DENGE: Sadece koşanlarla olmaz, sadece genarallerle de olmuyor, Carlos Carvalhal orta yolu bulmalı. FİNAL: Biz, A Haber'de Artı Futbol'da pazardan pazara 3G yapıyoruz.
Beşiktaş da pazartesinden pazara 3G yaptı, lige sağlam müdahale etti!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor