10 Ocak 2012 | Salı

Yaşasın temiz futbol!

Edmund Burke, "Kötülerin kazanması için, iyilerin seyirci kalması yeterlidir" demiş.
Yıllardır bu ülkede bazı spor yorumcularının Türk futboluna yaptığı en büyük kötülük tam da budur; kötüler kazanırken seyrettiler.
Biz, "Bu hakem falanca maçta da filanca hatayı yapmıştı, dikkat!" dedik.
Onlar "Ben hakem hatalarıyla ilgilenmem" dediler.
Biz "Kalecinin ya da şu futbolcunun hatası, hata sınırını aşıyor" diyerek sahalarımızda yaşanan garipliklere dikkat çekmeye çalışırken; onlar "Her maçta oluyor bu tür şeyler" masalı anlattılar.
Biz, "Hakem hataları sürekli aynı takım lehine olmakta" diye tüneli aydınlatacak başka bir mum yakmaya çalışırken onlar "Her takım lehine ya da aleyhine hata oluyor" rüzgarıyla söndürdüler tüm mumları.
Yeri geldi mesleki sınırları zorladım, "Ben tarafsız kalarak, kötü niyetlilerin ekmeğine yağ süremem" dedim, onlar 'bu adam fanatik' dediler. Ve 3 Temmuz'a kadar bu böyle sürüp gitti.
Ama artık Kral Çıplak!
Karanlık bitti, ışıklar yandı.
Sürekli olarak birilerinin kantarın topuzuyla oynadığını, dengeleri bozduğunu ısrarla söyledik ama hiç duymadılar. Şimdi Aykut Kocaman'ın itirafıyla ortaya çıktı ki, o dengeler de varmış!
Biz ne dediysek ve onlar neyi inkar ettiyse hepsi gerçekmiş özetle.
Yaşanan bu önemli süreçte şike yapanlar kadar onları görmezden gelen ve kötülerin ekmeğine yağ sürenler de sorumludur. En azından kendi vicdanlarında.
Şimdi daha gür bir sesle haykırma zamanıdır; yaşasın temiz futbol!

AKLIN YOLU BİRDİR
TFF Akreditasyon Talimatı'nın 6. maddesinde değişiklik yaptı ve saçma bir kural ortadan kalktı. Bundan böyle teknik direktörlerin akredite akreditasyon kartlarını boyunlarına asmaları ve takmaları şart değil. Hah şöyle, aklın yoluna gelin!
Geçen sezon Schuster çok uğraşmıştı bu saçmalıkla, bu sezon Terim taktı kafayı ve sonunda değişti. İyi de oldu.
Bunca öneli konu arasında bir de bunlarla uğraşmayalım hiç değilse.

EMENİKE'Yİ GÖRMEK
Yayın ihalesinde rakamlar 500 milyon dolara çıkınca uyarmıştık. Bu paralar doğru kullanılmazsa kulüpler borç batağına girer demiştik. Diyeceksiniz ki nasıl oluyor bu iş? Yahu nasıl olacak, Emenike Bank Asya'da oynarken görülmüyor, Süper Lig'e çıkınca dikkat çekiyorsa başka söze gerek var mı? Ayağının dibindeki lige bakmayanların yöneteceği kulüplerin bu halde olmaları sürpriz değil. Tam tersi sürpriz olurdu.

KUPA RUHUNA KAVUŞTU
Artık ligin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası heyecanı da saracak tüm benliğimizi. Beşiktaş'ın rakibi geçen yıldan tanıdık; Gaziantep BŞB!
Ben şimdiden uyarayım; memleketi tarayıp gençleri Türk futboluna kazandıran G.Antep BŞB asla yabana atılmamalı.
Carvalhal, Başkentteki hataları tekrarlarsa Beşiktaş kupada da hüsran yaşayabilir.
Kupa artık "Kupa tadında" oynanıyor. Tek maçta iş bitecek, hataların telafisi yok!
Yarın İnönü'deki 'kupa' heyecanında yorumlarımızla atv ve A haber'de olacağız...

BAŞKENT FACİASI
Beşiktaş'ın Ankaragücü beraberliğinin mazereti olamaz!
Yani söyleyeceklerimiz mazeret değil tespittir. Carvalhal büyük bir hata yaptı ve rakiple aynı heyecanla mücadele edecek gençleri kenarda tutarken böyle bir maça asla motive olamayacak Simao'yu, Almeida'yı kullandı.
Alves, Atınç, Tanju, Burak, Necip bu maçta kenarda oturacaksa ne zaman oynayacaklar bay Carlos?
Davul bile dengi dengine demişler. Sen yıldızları amatör ruhla oynayan oyuncuların karşısına koydun, işin kolayına kaçtın fakat kolay bazen çok zor olur. Şekilde görüldüğü gibi!

BEŞİKTAŞLILAR BALİ'YE GİTMELİ
Kanser tedavisi gören Beşiktaş taraftarı Ahmet Bali için kenetlenen futbolseverlerin çabası gözlerimi yaşarttı. Çarşı ilk adımı atınca, Fenerbahçelisi ve Galatasaraylısı o çağrıya kayıtsız kalmamış ve kendi aralarında tam sekiz bin lira toplamışlar. Tedavi için eksik kalan bölümü de Serdal Adalı üstlenmiş.
Ne güzel...
Hepsine helâl olsun. Ahmet kardeşime acil şifalar dilerken onu yalnız bırakmayan tüm futbolseverlere yürekten teşekkürler.
Bu arada Beşiktaşlı futbolcular da bir ara Ahmet kardeşimi ziyaret edip, moral vermeliler.
Bali; yağmur, kar, çamur demeden tüm deplasmanlara gitmiş, şimdi sıra futbolcularda!

HOLLANDALI KARTALLAR
Türkiye ve Hollanda arasında tarihten gelen dostluğun 2012'de kutlanacak 400. yıl şenlikleri için harekete geçen Hollandalı Beşiktaşlılar'dan anlamlı girişim. Kulüpten alınan özel izinle lisanslı olarak, Hollanda ve Beşiktaş renklerinden oluşan özel "polo formalar" üreten Hollanda Beşiktaşlılar Derneği bir de takım kurdu.
Özel formalarıyla maçlara çıkan Hollanda Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Aykut Torunoğulları, "Burada kalpleri Beşiktaş heyecanıyla dolu olan birçok Hollandalı var. Onların en büyük özlemi İnönü'de Çarşı ile birlikte Beşiktaş'ı izlemek. En kısa zamanda bu organizasyonu da yapacağız" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor