02 Şubat 2012 | Perşembe

Çadır tiyatrosu!

Mehmet Ali Aydınlar giderayak Fenerbahçe'ye en büyük kıyağını yaptı. Şimdi Fenerbahçe, CAS savunmasında "TFF bizi haksız yere Şampiyonlar Ligi'nden attı. Aydınlar'ın bu nedenle istifa etmesi haklılığımızın delilidir" diyecek.
İşin ilginç tarafı bu açıklamayı yaparken 'malumu' ilan eden Kısmet Erkiner hocanın sözlerine gönderme yaptı! Erkiner'in grubundan Emin Özkurt'un Fenerbahçe avukatı olması daha da ilginç.
Sanki Kısmet hoca böyle konuşur, ben şöyle bir açıklama yaparım ve CAS'ta eliniz güçlenir gibi bir şüphe var işin içinde.
Ne demişti Kısmet Erkiner: TFF ısrar etseydi UEFA Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne alırdı!
Peki bu bilinmeyen bir şey miydi? Hayır!
Herkes biliyordu, sadece Aydınlar hariç.
Peki Aydınlar gerçekten bilmiyor muydu! Ona da hayır!
Biliyordu! Nereden belli? Aydınlar'ın 25 Ağustos'ta Fatih Altaylı'ya "Teke Tek"te yaptığı açıklamadan….
Bakın o gün ne demiş Aydınlar: "Aslında Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılsaydı, BİZ ISRARCI olsaydık ve alsalardı. İleride bir şey olsaydı 8 yıla varan ceza alırlardı."
İşte takke düştü, kel göründü! Demek ki TFF ısrar etse UEFA Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne alacakmış ve Aydınlar da bunu biliyormuş?
Peki şimdi neden bilmediğini söylüyor!
Dedik ya, Fenerbahçe'ye kıyak yapmak için.
Tiyatro bu, çadır tiyatrosu.
Ama UEFA yemez!
Tam bu noktada Kutadgu Bilig'teki ünlü sözü hatırlamak lazım: "Avcı ne kadar hile bilirse ayı o kadar yol bilir!"

GALATASARAY NE YAPIYOR?
Beşiktaş kupadaki rakibinin iki oyuncusuna teklif yaptı diye başına gelmedik kalmadı. Buna karşılık Galatasaray Manisa'yla oynarken iki Yiğit'e teklif yaptı, şimdi de Antalyaspor maçının başlamasına sadece saatler kala Necati Ateş'i aldı. Peki hani yeni yasa bu tür transferlere izin vermiyordu?
Yasa mı değişti, yoksa artık bu tür işleri kimse umursamıyor mu? Birileri bizi bilgilendirirse seviniriz!

AZİZ YILDIRIM BAŞKAN OLSUN
Türk futbol ailesi olarak eyyamcılar, yağdanlıklar, yalakalar ve korkaklar sayesinde 100 yılın şike davasını elimize yüzümüze bulaştırdık. Son hareketiyle Mehmet Ali Aydınlar da pastanın kremasını yaptı. Bundan sonra yakışan Aziz Yıldırım'ın TFF başkanı olmasıdır!
Madem Türk futbolunu o yönetiyor hiç değilse resmi bir sıfatı olsun. Yakışır mı! Vallahi de billahi de bu futbola yakışır.

AAAA BENİM ADIM AYDINLAR MIŞ!
Mehmet Ali Aydınlar "UEFA bizim ısrar etmemiz halinde Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne alacağını yazıyla bildirmiş ama o yazı bana gösterilmedi" diyerek kendini bitiriyor ama farkında değil.
Buna çocuklar dahi inanmaz, kimse kusura bakmasın. TFF, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden 24 Ağustos'ta attı, eylül ya da kasımdaki yazıyı Aydınlar'ın görmemesi neyi değiştirir?
Kaldı ki Aydınlar başından beri bu süreci yaşayan en yetkili kişi olarak 'Cornu' ile defalarca görüştü. UEFA'nın tavrı yazılı olarak kendisine verildi. O da bir kopyasını Fenerbahçe'ye gönderdi.
Hal böyleyken ortaya konan mazeret "Annem, babam bana yıllarca nüfus kağıdımı göstermediler.
Sonunda baktım ve adımın Mehmet Ali olduğunu gördüm" demek kadar komik ve gariptir.

CARVALHAL VE SİMAO
En basit maçlarda en önemli hataları yapıyor Carvalhal. Kayseri'de Toraman'ı kenarda oturturken haftalardır sahada dolaşan Simao ile oyuna başlıyor.
Oysa Trabzon'da yaptığı gibi Toraman'ı ön liberoda kullansa kolay bir galibiyet alabilirdi.
Sakatlık ve cezalar işini zorlaştırıyor ama bazı hatalarda ısrar ettiği bir gerçek. Simao ununu elemiş, eleğini asmış. Dinlenmesinde büyük fayda var.

KRAL ÇIPLAK
UEFA en doğru tavrı koydu. Biz sizin kefil olduğunuz her takımı Avrupa'da oynatırız ama o takımlardan biri şikeden ceza alırsa canınız yanar" dedi. Olacağı söyledi. TFF Etik Kurulu raporundan bahsetti ve F.Bahçe'nin muhtemelen ceza alabileceğinden korktu.
Kefil olamadı. UEFA'dan gelen yazıyı F.Bahçe'ye gönderip "Kendiniz çekilin!" ricasında bulundu. F.Bahçe kabul etmeyince de TFF mecburen kendi göbeğini kendi kesti ve sarılacivertli kulübü Şampiyonlar Ligi'ne göndermedi. Kral çıplak diyeceksek durum bu kadar açık. Gerisi laf-ı güzaf!

O KADAR SAF DEĞİLİZ
Onlarca yorumcu ekranlarda ve köşelerinde UEFA'nın restini göremeyenTFF'nin F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden attığını söyledi. TFF bu yorumlara hiç itiraz etmedi. Aksine Beşiktaş ve Trabzon'a "Kendine güvenen Avrupa kupalarına katılabilir!" dedi. F.Bahçe'ye ise aynı şansı vermedi. Şimdi tüm bunlar hiç yaşanmamış gibi bizden şuna inanmamızı istiyorlar; benim hiçbir şeyden haberim yoktu!
Kimse kusura bakmasın, o kadar saf değiliz!

WHAT A WONDERFUL WORLD
Ne harika bir dünya! Aynen öyle. Yağdanlıklar diyor ki "TFF, F.Bahçe'den özür dilesin."
Bakın şu haddini bilmezlere!
Utanmasalar polisin ve savcının da yapılan teknik takip ve soruşturma nedeniyle özür dilemesini falan isteyecekler.
Aymazlığın bu kadarına da pes! Sen onca tapeye konu ol, ama millet senden özür dilesin ha! Gerçekten pes!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor