07 Mart 2012 | Çarşamba

Tarih yazmak

Beşiktaş'ın haftalardır aldığı başarısız sonuçları falancanın eksikliğine ya da teknik adamın taktiksel bir yanlışına bağlamak büyük hata olur. Beşiktaş'ın sorunu tamamen duygusal!
Bir başka deyişle Napolyon'un kulaklarını çınlatıyor siyah-beyazlı oyuncular:
Para, para, para!
Dikkat edin, rakibin güçlü ya da zayıf olması fark etmiyor Kara Kartal için. Futbolcuların moral ve motivasyon değerleri "imdat" sınırına inince Kartal kaleye gitmeye üşenir hale geliyor. Ankaragücü ve Mersin maçları acı gerçeği görmek isteyenler için en net örneklerdir. Peki bu ortamda Atletico Madrid maçına nasıl hazırlanacak bu takım?
Daha doğrusu bu olumsuz ortamda turu geçmek için motive olma şansı var mı? Bence var! Çünkü bu maçlarda özellikle yabancı oyuncular tüm sorunları unutup kendi kariyerleri için oynuyorlar. Bu da bir şeydir! Uzatmayalım… Rakip güçlü bunu inkar etmek mümkün değil, tartışmak bile abesle iştigal etmek olur, bunu bilmeyen yok. Ben bu şartlarda dahi Beşiktaş'ın tur şansının rakibinden az olmadığını düşünüyor ve bunu iddialı bir şekilde dile getirecek kadar ileri gidiyorum.
Beşiktaş yarın iyi bir skor elde edecektir.
Bu skor gollü tek farklı yenilgi mi olur, beraberlik mi olur bilmem ama galibiyet olursa dahi şaşırmam.
Asıl inancım şu: Bu tur ilk maçta belli olmayacak ve Beşiktaş umutlarını ikinci maça taşıyacaktır.
Bunun için yıldız oyuncularının yıldız gibi oynamaları yeter. Tabii milyonlarca insanımızın duaları da şart.
Tarih yazmak kolay değil, alın teri ve dua şart.

BİLEREK GÖRDÜ
Maçı tekrar izlerseniz hakem Tolga Özkalfa'nın Alex'e kartı gösterdikten sonra "Bilerek gördü" şeklinde yardımcısına söylediğini çok net anlayabilirsiniz.
Durum bu kadar açık ve net. 38. madde de ortada. Buna rağmen TFF'nin kurulları harekete geçmiyor ve ceza vermeyi aklından dahi geçiremiyorsa bu işin çivisi çıkmış demektir. El birliği ile futbolu kuralsız şekilde yönetmeye devam ediyoruz, bakalım bu işin sonu nereye varacak?

PEKTEMEK GOL DEMEK
Bana göre Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en iyi forvetlerden biri Mustafa Pektemek. Bu çocuğun tek ve büyük şanssızlığı Carvalhal'in ondaki cevheri henüz keşfedememesi ve sistemi ona uygun hale getirememesi. Bu konuda taviz verecek gibi de görünmüyor. O taktirde Mustafa Pektemek'in Milli Takım'da parlamasını beklemekten başka şansımız yok. O da bunu yapacaktır, ben ona güveniyorum.

BEN DE ADAYIM!

BİR korkudur almış başını gidiyor.
Borçlar ne olacakmış v.s... Yahu sevgili başkan adayları, Beşiktaş'ın adı ve tarihi bile o borçların bin katını ödemeye yeter, neden korkuyorsunuz... Gerçek adaylar ortaya çıkmakta gecikince ortalık reklam peşinde koşanlarla doluyor, lütfen buna fırsat vermeyin.
Borçtan korkmanız da anlamsız, dünya durdukça Türkiye var olur, Türkiye var oldukça da Beşiktaş var olur. Koca koca iş adamları olarak korktuğunuz bu borçtan ben korkmam, maaşla geçinen bir insan olarak (Tıpkı efsane başkan Seba gibi) dahi cesaretle aday olabilirim.
Ya taşın altına elinizi koyun ya da milyonlarca Beşiktaşlı'yı oyalamayın.
Ya bir yol bulun, ya bir yol açın, ya da yoldan çekilin.

SEN NE YAPTIN AZİZ BAŞKAN!
G.Saray'ın 1 milyon dolarlık makbuzu bulamayışı Aziz Yıldırım cephesini çok heyecanlandırıyor olmalı. Belge bile yokken S.Graz maçında şike var diyen Aziz başkan, bunca belgeye rağmen kendi şikelerini kabul etmiyor. Bin tane tapeye rağmen kendi teşviklerini kabul etmezken G.Saray'da kayıp bir makbuzu bahane edip "Denizli'ye teşvik verdiler" demeye getiriyor.
Kümede kalmaya çalışan bir takıma hangi salak teşvik verir, adam zaten ligde kalacak bundan iyi teşvik mi olur?
Başkalarının teşvik ve şikelerini bu kadar kolay görenler kendi yaptıklarını kabul etseler Türk futbolu gerçekten kurtulur ama nerdeee...

YUVARLAKLIK BENDE KALSIN!
Ben bir topum, meşin top! Bildiğiniz yusyuvarlak top işte. 3 Temmuz'dan bu yana büyük rahatsızlık verdim fakındayım. Alın teriyle peşimden koşamayanların tapelerde nasıl yakalandığı malum.
Birileri "Biz masumuz ama diğer herkes suçlu" diyecek kadar cüretkar. Utanmıyorlar. Öyleyse pes ediyorum! İşte ayağa kalkıyorum; suçlu benim! Yetmez ise bir de hepinizden özür diliyorum; yuvarlaklık bende kalsın!!!

AVCI'YI SEVMEM
Abdullah Avcı çok sevip değer verdiğim bir teknik adam değil. Ama bu, onun doğrularını desteklememe engel değil. Milli Takım'da cesur başlangıç yaptı, genç ve dinamik bir kadro yoluna gitti.
Yıllanmış şaraplar yerine genç nesile güvendi. Bu şekilde devam ettiği müddetçe arkasındayız.
Avcı'nın hedefi doğru, desteği hak ediyor.

HOLLANDA ÇIKARMASI
Bu pazar gurbetçi Kartallar'ın huzurunda olacağız nasipse. Hollanda Beşiktaşlılar Derneği'nin davetlisi olarak Metin Tekin, Alen Markaryan ve Erdem Ulus kardeşlerimle birlikte Avrupa'dan Beşiktaş'a bakacağız!
Başkan kim olur, kim olmalı, sorunlar çözülebilir mi yoksa çözümsüz mü? O güne kadar bu sorulara daha net cevaplar bulup Hollandalı Kartallar'la paylaşacağız.
Bu sebeple organizasyonu yapan dernek başkanı Aykut Torunoğulları kardeşimi bir kez daha

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor