19 Nisan 2012 | Perşembe

Bu işte bir iş var

TFF, MHK bu kadar Beşiktaşlı ile doluyken bir hakemin Beşiktaş'ı doğraması için 'deli' falan olması lazım. Türkiye şartlarının bize öğrettiği gerçek bu.
Peki doğruyor mu, evet doğruyor!
Hüseyin Göçek, aynı şartlarda Telekom Arena'da asla yapamayacağı şeyleri İnönü'de yapıyor.
Tribünleri tahrik ediyor. Her kararında, "Siz misiniz bana küfür eden, alın size bir haksız karar daha" dercesine davranıyor. Her aut atışında zaman çalan Muslera'yı, her taç atışını merasime çeviren Galatasaraylı oyuncuları görmezden geliyor. Eboue'nin tribünleri her fırsatta tahrik ettiğini, seyirci gibi izliyor. Adeta teşvik ediyor.
Hepsi bu kadar da değil. Arkadan yapılan faulde ikinci sarıdan oyuncu atılması gerekirken; dördüncü hakem telaş içinde devreye girip "Hocam faulden önce top taça çıkmıştı!" diye oyuna müdahale ediyor. Oysa topun çıktığı falan da yok.
Bu ülkenin en tecrübeli yardımcılarından Baki Tuncay Akkın, Galatasaray ataklarında adeta ofsaytı unutuyor.
Riera'nın, Eboue'nin net ofsaytlarını atlıyor ve ofsayt gole de bayrak kaldırmıyor. Sonra kol, bacak masalı anlatıyor. Aynı yardımcı ikinci yarı Beşiktaş ataklarında neredeyse bayrağını yere indirmiyor.
Peki Göçek ve yardımcıları aptal mı?
TFF, MHK umurunda değil mi? Sanmam… Demek ki, "Biz Beşiktaş'ı dilim dilim doğrasak bile, Beşiktaşlı TFF ve MHK bize bir şey yapmaz!" diye düşünüyorlar!
Kim bilir, belki de onları cesaretlendiren birileri vardır!

UMARIM FENERBAHÇE HAKEM HATASIYLA KAZANIR
Fatih hoca adaletli insandır ama iş şampiyonluk yarışına gelince, ne adalet kalıyor ne fair-play.
Hakemin onlarca yanlış kararıyla katledilen bir maçtan sonra bu konuda tek kelime etmemesini buna bağlıyorum. O nedenle hafta sonu oynanacak derbide Fenerbahçe, olur da bir hakem hatasıyla kazanırsa Terim maç sonrası ne diyecek çok merak ediyorum.

EBOUE FUTBOL İÇİN POTANSİYEL TEHLİKE
Bir insanda biraz olsun sağduyu olur. Takımı 2-0 önde, hakem kararları tribünleri çılgına çevirmiş, bu şartlarda hiçbir profesyonel futbolcu o seyirciyi daha fazla tahrik etmez.
Eboue ediyor! Nasıl bir kafa yapasına sahip bilmiyorum ama bildiğim bir şey var Eboue asla centilmen değil ve her an büyük olaylara sebebiyet verebilecek potansiyele sahip.

ORMAN SUSKUN
Fikret Orman, Hüseyin Göçek'in herkesi isyan ettiren yönetimine rağmen gıkını çıkarmadı.
Sessizliği korkaklığından ya da haksızlıkları kabul etmesinden değil; şu anda başı kalabalık.
Hakem hataları önündeki listenin son sırasında. Önce borçlar, ardından stat. Bu arada küfür ve tribün olayları nedeniyle kulübün yaklaşık 2 milyon lira ödemesi de onu ayrıca kahrediyor.
O nedenle başkan şimdi susuyor. İleride futbolumuzda bir "Orman yangını" çıkar mı bilmem ama şimdilik beklemeyin.

ÇILGINLIK
Normal sezon içinde oynanan derbilerde gerilimin tavan yaptığı aşikar. Hal böyleyken Süper Final adı altında, sırf yayıncı kuruluşu mutlu etmek için arka arkaya derbi oynatmak bir çılgınlık. Özgener TFF'si derbileri son haftalara bırakmakla hata yaptığını itiraf ediyordu. Şimdi ise altı hafta üst üste derbiler oynanıyor. Birileri top yerine ateşle oynadıklarını fark etseler iyi olur.

KURNAZ G.SARAY MEDYASINA BAK
Maç sonrası G.Saray yazan dostları okuyorum. Kimse zevhire dokunmamış. Hepsine göre Galatasaray haklı bir galibiyet almış.
Pozisyonu olmayan, sekiz kişiyle savunma yapan, Fernandes, Pektemek, Holosko veVeli'nin net pozisyonlarında biri gol olsa dağılacak olan Galatasaray; onlara göre hakemsiz kazanmış.
Hepsini kutluyorum hep F.Bahçe medyasını suçlarlar ama onları sollamışlar; farkında değiller.

EMRE IRKÇI DEĞİL AMA CEZAYI HAK ETTİ
Bizim insanımızın ruhuna aykırı bir tavır ırkçılık. O nedenle Emre'nin ırkçı bir zihniyete sahip olduğunu asla düşünmüyorum. Muhtemelen Zokora'yı en çok kızdıracak kelimeyi tercih etti, çünkü her zamanki gibi kendini kaybetmişti. Ama onu cezasız bırakmak, azdırmaktan başka bir işe yaramaz. Yıllardır yaptıkları es geçildiği için bu hale gelmedi mi? Artık hak ettiği ceza verilmeli!

GÖÇEK'İN DÜDÜĞÜNÜ ASMAK!
Federasyon başkanı kim? Yıllarca hakem hatalarına isyan eden, multivizyon gösterileri yapan Beşiktaş'ın eski başkanı Yıldırım Demirören. Peki MHK başkanı kim? Hem futbolculuğunda, hem daha sonra yaptığı yöneticiliğinde ve de dost muhabbetlerinde Beşiktaş'ın yıllarca hakkının yendiğini söyleyen Zekeriya Alp… Göçek, şu yönetimini Demirören'in başkanlığı döneminde yapmış olsa, Yıldırım başkan ertesi gün basın toplantısı yapıp düdüğünü asmasını isterdi. Şimdi yetki elinde, bakalım düdüğü astıracak mı hep birlikte göreceğiz.





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor