01 Mayıs 2012 | Salı

Kendimden satılık!

Ben salağım… Bildiğin süzme salak… 30 yıldır temiz futbol, hakkaniyetli yarış, tüm sonuçlarının kamu vicdanında aklanacağı bir lig hayal eder dururum… Sanki bana kalmış!
Bin tane düşman kazanır, bin bir küfür yerim… Millet "Şike var diyemem" der, ben "Şike var arkadaş" derim… Millet "Delil yok" der, ben UEFA gibi "Onlarca delil var" derim… Sonra ne olur? Sosyal medyada yeğenlerim başlarlar "Abi adamın dibisin" diye beni dolduruşa getirmeye… Komşum Ferhat "Sen aslansın abi" der çiğ köfte yapar, yüzünü bile görmeden sevdiğim Trabzonsporlu İzzet yeğenim okul harçlıklarından biriktirip bana bordo-mavi kravat gönderir… Hiç tanımadığım biri, "Abi hayranınım, çok dürüst adamsın!" deyip bir kahve ısmarlar v.s Düne kadar bu saydıklarım benim için çok değerli şeylerdi. Bana insan olduğumu hatırlatıyordu. Şimdi bunca şikenin örtbas edildiğini görünce salak olduğumu hatırlatmaya başladı.
O nedenle değişiyorum dostlar!
Bundan sonra temiz futbol, hakkaniyetli yarış falan yok… Böyle hayallerin peşinde koşacağıma şikecilerin yanında yer alsam bugüne kadar Mini Cooper'lar, Passat'lar falan gırla gitmişti. Muhtemelen sekiz televizyonda program yapar, yayıncı kuruluşun vazgeçilmezi olur, yine muhtemelen her ay bir yerden diğerine transfer olup köşeyi dönerdim.
O nedenle kendimi satmaya karar verdim!
Bundan sonra ben de şikeyi; delilleri, tapeleri v.s görmüyorum. Maymun gözünü açtı!
Var mı şikeyi destekleyecek satılık kalem arayan!
Not: Bu yazıyı anlayamayacak olan tüm handavallardan, zekalarının zorladığım için özür dilerim.

DELİKANLI BAŞKAN ARIYORUM!
HÂl bazı değerlere saygı duyan, "Temiz futbol" diyen birileri varsa bu sözlerim onlar için; bir şeyler yapın! Sahaya pankartla mı çıkarsınız, yoksa takımınızı beş dakika geç mi sahaya çıkarırsınız o sizin bileceğiniz iş ama bir şey yapın. Türk futbolu ölmeden bir şey yapın. Lütfen...

ALLAH BÜYÜK
Kulları bir şekilde ikna etmek, korkutmak, sindirmek kolay peki ama Yaradan ne olacak? O gizli-açık her şeyi bilendir. O Nuh Peygamber'in gemisini pisleyenlere, o pislikleri yüzlerine sürdürerek gemiyi temizletendir. Bunca kul hakkı, bunca alın teri hırsızlığa Allah'ın gücüne gitmez mi sanıyorsunuz? Siz öyle sanın.

FENERBAHÇEMİZ'DEN ÖZÜR DİLİYORUM!
Ne kadar büyük haksızlık yapmışım aylarca. Tarla ekilmesini şike sanmışım, kurban kesmişler ben "Şaibe" demişim. Vicdansız adamın tekiyim! O nedenle bugün hepimizin kurtarmaya çalıştığımız Fenerbahçemiz'den özür diliyorum. Bir zamanlar atalarımız "Bir hilal uğruna ne güneşler batıyor ya Rab" diyorlardı bize şimdi; bir şikeyi örtme uğruna ne güneşler batırılıyor ya Rab, diye Allah'a yakarmak kaldı.
Canımız sağolsun.

LADNAKS!
Aslında başlık SKANDAL olacaktı ama şimdi söyleyeceklerimi anlatmaya yetmezdi, o nedenle skandalı tersten yazdım. Belki bu terslik bazı şeyleri daha iyi anlatmaya yeter. 58. maddeyi değiştirenler tek kelimeyle Türk futbolunun altına dinamit koydu. Yeni madde diyor ki, yaptırımlar cezaların verildiği sezon uygulanır. Tarih yok, sınır yok, tamamen ucu açık. Yani yarın şike yapın, cezayı 10 yıl sonra da çekebilirsiniz.

G.SARAY-BEŞİKTAŞ KÜME DÜŞMELİ!
Aylardır olayları hep yanlış yorumlamışım! Meğer asıl şikeyi Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor yapmış! Bu üç takım da derhal küme düşürülmeli. Türk futbolu ancak böyle kurtulur, böyle temizlenir. Fenerbahçe'ye ise tüm bu yanlışları ortaya çıkardığı ve gerçekleri görüp şikecileri yakalamamızı sağladığı için liyakat nişanı verilmeli. Şikeciler düşsün, futbol kurtulsun. TFF göreve!

ŞİKEYİ DOĞRU ADAMLA YAPIN!
Süper Lig'de şampiyon olursanız Şampiyonlar Ligi ile birlikte net olarak 50 milyon euro garanti para kazanırsınız. Bu kadar değerli. Siz bu değere gayri ahlaki bir yoldan ulaşırsanız, örneğin şike yaparsanız korkmayın. Çünkü şikeyi yapan kişi yönetici değilse yırttınız. Kap 50 milyon euro'yu güle güle harca. Dediğim gibi yapman gereken tek şey şikeyi, kulübe uzak insanlarla ayarlamak. Ne güzel iş değil mi? Güzel tabii, bundan iyisi Şam'da Kayısı!

KİRLETENLERİ TEMİZLEMEK
Tek isimlerini saymıyorum Yıldırım Demirören'den Cengiz Zülfikaroğlu'na, sevgili dostum Ufuk Özerten'e kadar hepsini tüm kalbimle kutluyorum! Tarihe geçmek kolay değil hep birlikte bunu başardılar.
Suyu kirletenleri cezalandırıp suyu temizlemek yerine, suyu kirletenlerin üzerlerini temizleme yolunu tercih ettiler. Bu kadarına kimsenin cesaret edebileceği hesap edilmiyordu. Bugün kendileriyle gurur duyabilirler ama yarın nesiller boyu utanacaklarından hiç kuşkum yok. Herkes onları parmaklarıyla gösterecek; "İşte şikeyi bunlar örttü" diyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor