25 Mayıs 2012 | Cuma

Değişim

Milli Takım'da bir jenerasyon değişimi an meselesi. Öndekiler genellikle yerinde sayarken arkadan gelenler sert şekilde itmeye başladı. Abdullah Avcı, Gürcistan karşısında yakın ve orta vadede Milli Takım'ın iskeletini oluşturacağını düşündüğü isimlere sahaya sürdü. Bazıları ilk kez bir araya gelen millilerin uyumu, mücadele azmi, bir hazırlık maçı oynamalarına rağmen motivasyonları harikaydı. İlk kez milli olan Sercan'ın 40 yıldır bu takımdaymış gibi rahat hareketleri, ilk goldeki nefis ortası bizi büyüledi diyebilirim. İkinci yarıda biraz durgun görünse de genç Sercan'da iş var. Bu takım üç-dört tecrübeli oyuncunun daha girmesiyle tam Avcı'nın istediği kıvama gelecek gibi görünüyor.

Darısı diğer maçlara
İkinci yarıda Arda ve Selçuk oyuna dahil olunca Sercan sağ kanada geçti. Milli Takım topu kazandığında 4-4-2, top rakibe geçtiğinde ise 4-1-4-1 şeklindeki dizilişini korudu. Sola Caner'in girmesiyle Arda orta alanda oyun kuruculuk görevi üstlenirken Mehmet Topal ve Selçuk İnan orta alanı kontrol ettiler. Bu ikilinin kısa süreli uyumsuzluğu Gürcistan'ın orta sahada daha etkin olmasına neden olsa da maçın sonlarına doğru toparlayan milliler yine üstünlüğü ele aldılar. Sonuç olarak skoru bir yana bırakırsak ilk hazırlık maçında, takım uyumu, mücadele gücü ve motivasyon anlamında Milli Takım'ın iyi bir görüntü çizdiğini söyleyebiliriz. Darısı diğer maçların başına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor