12 Eylül 2012 | Çarşamba

Bundan kelli!

Abdullah Avcı, Fransız yazar Alponse Karr'ın, "Ne kadar fazla değişim olursa, o kadar fazla şey değişmez kalır!" sözünü mü destur edindi bilemem ama Hamit ve Tunay dışında Hollanda kadrosunu aynen sürdü sahaya.
Mağlubiyeti bile unutturan "Selçuk isyanı" sonrası Estonya önünde bizim çocukların ayaklarının titreyeceği kesin gibiydi, titredi de. Zayıf rakibimize öne geçme şansı verdik, o şansı kullanmış olsalar geri dönebilir miydik bilemiyorum.
Avcı bize en başta, "Kazanma iştahı ile oynayan" bir takım sözü vermişti, sözünü tutuyor. Bu noktayı kimse atlamamalı.

* * *

Dün gece özeline bakacak olursak, Hollanda hüsranı sonrası kazanmış olmak çok önemliydi.
Psikolojik anlamda gruptaki en önemli galibiyetimizi aldık.
Şu maçta bir terslik olsa Avcı'nın koltuğu sallanır, Milli Takım'ın havası bozulurdu. Çok şükür öyle olmadı.
Sevincimizi yaşarken şu gerçeğin de altını çizelim ki, telaşe tüccarı hallerimizle zora giren maç rakibin "kızarmasıyla" kolaya döndü. Emre dikine ve çabuk oynadı, Arda sık sık kanat değiştirip savunmanın dengesini bozdu. İlk antrenmanını izlediğim günden bu yana dikkat çektiğim Sercan gecenin bir başka starıydı. Topal bölgesini müthiş kapattı, Umut ve Burak, Estonya kalesini salladı.
Kabus bitti özetle. Selçuk da oyuna girip golünü attığına göre, bundan kelli hedef belli; Hollanda yenilgisi sonrası "Bu gruptan lider çıkarız" demiştim, artık gerçekten inanıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor