30 Ocak 2013 | Çarşamba

Melo, Terim'i döver!

AÇIK söylüyorum; eğer yaptığı terbiyesizlik cezasız kalırsa Melo'nun bundan sonraki hamlesi Fatih hocaya yumruk atmak olacaktır.
Kariyeri boyunca hiç kimse Terim'i iteklememiş, böyle çirkin bir tepki koymamıştı.
Melo koydu. Hem sahada takımını eksik bırak, hem de seni sakinleştirmeye çalışan teknik direktörünü itekle.
Ayıbın neresini yazsak bir yeri eksik kalır. Bu meyanda G.Saray'ın cesur yöneticisi Adnan Öztürk'ün Meireles'in çirkin hareketi konusunda yaptığı açıklamalar geliyor aklıma. Ne demişti sayın Öztürk; Benim oyuncum bunu yapsa o akşam kendini uçakta bulur! Şimdi Fenerbahçe yönetimi gibi, vicdan sahibi herkesin sorduğu soru şu; Melo'nun uçak bileti hazır mı?

Eyyamcılar şimdi yandı
MEİRELES olayını yüzüne gözüne bulaştıran Tahkim'in kötü bir çığır açtığını bu köşede ısrarla vurgulamıştık. "Benzer bir şey Selçuk İnan ya da Fernandes'in başına gelirse kimse altından kalkamaz" diyerek skandalın altını kalın kalın çizmiştik ve de uyarmıştık.
Allah çok büyük… Bir daha asla benzeriyle karşılaşmayacaklarını zannedenler Meireles olayının ikiz kardeşiyle karşı karşıya kaldılar!
Lütfen dikkat! Melo ve Meireles'in tükürük hikayeleri futbol ailesinin turnusol kağıdı gibidir.
O nedenle kim, nasıl kıvırıyor iyi takip edin. Meireles'e aslan kesilenler Melo konusunda kuzu olacaklar, Meireles olayının kuzuları da artık birer aslandır!

Ahlaksızlık!
Çok değil, daha iki-üç sene önce Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın ekranlara çıkıp canlı yayında para toplamaya çalışıyordu… Kötü günlerdi… Galatasaray meteliğe kurşun atarken UEFA davalarında 20-30 bin dolarlık avukatlık ücretleri dahi ödenemiyordu.
Tarihi çınar tam anlamıyla parasızdı… Bakıyordum da; balık kadar dahi hafızaya sahip olmayan birkaç çapulcu tüm bunları unutmuş ve Beşiktaş'ın FEDA'sıyla akılları sıra dalga geçiyorlar.
Hem de en çirkin şekilde.
Astıkları pankarta bakın hele; para komidinin üstünde!
Breh… Breh… Breh!
Milyonlarca Beşiktaşlıyı rencide ettiniz. Aferin size!
FOTOMAÇ'ın dünkü manşetinde özetlendiği gibi "ahlaksızlıktır" bu.
TFF temsilcileri bu rezaleti raporlarına yazdılar mı bilemiyorum; bildiğim şu ki Galatasaray camiası ebedi dostu Beşiktaş'a yapılan bu çirkinliğe sessiz kalamaz, kalmamalıdır.
Bu utanmazlar bulunmalı ve bir daha herhangi bir stada girmelerine asla izin verilmemelidir.
Ahlak yoksunu bu zavallılar, sporun içinde olmayı asla hak etmiyorlar.
Bu arada Beşiktaş'ın durumuna gülen her kim varsa şunu bilsin ki, Galatasaray ya da Fenerbahçe'nin de Beşiktaş'tan farkları yok.
Şimdilik nakit akışını sağlayabiliyorlar ve şapka düşüp kel görünmüyor hepsi bu.
Hal böyleyken 35 yaşındaki Drogba'nın bir çuval euro karşılığında transfer edilmesi, Hıncal abinin dediği gibi tam bir ayran ve tahtıravan paradoksudur.
Görünen o ki Galatasaray ne kendi yaşadıklarından, ne de Beşiktaş'ın yaşadıklarından pek ders almamış.
Yakın gelecekte tarih tekerrür ederse, hiç şaşırmayın!

AYBABA'NIN İNTİHARI
BİR teknik adam derbide savunmasının yüzde ellisini değiştiriyorsa...
Bir teknik adam tüm zorlu maçlarda ve derbilerde orta alanda oynattığı Toraman'ı savunmaya çekiyorsa… Bir teknik adam Kadıköy'de yaşadığı Escude faciasından ders almayıp bu kez Mehmet Akgün riskine giriyorsa… Bir teknik adam Oğuzhan'ı bırakıp sakatlıktan yeni kurtulan Fernandes'le oyuna başlıyorsa...
Bir teknik adam Hilbert'in yıllar önce Almanya'da oynadığı iki maça güvenip ondan kanat oyuncusu icat etmeye kalkıyorsa… Bir teknik adam Necip'i sağ açık olarak görüyorsa...
O teknik adam intihar etmiş ama farkında değil demektir.

G.SARAY KAZANMADI!
BAKMAYIN siz tabelada yazanlara. Derbide Beşiktaş kötü, Galatasaray ise ondan kötüydü. Aybaba yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi hayati hatalar yaptı, Terim de haftalardır oynamayan Sneijder ve Engin'i oyuna alarak ondan aşağı kalmadı. Aybaba'nın hatalarının ikisi tabelaya yazılırken, Terim'in hatalarından sadece biri yazıldı. Hikaye budur. İki teknik adam da bu derbiyi kaybetmiştir. Ben bu maça Galatasaray galibiyetinden çok Beşiktaş hediyesi diye bakarım, siz ne derseniz deyin.

Yönetimin sabrı taştı
BEŞİKTAŞ yönetimi TT Arena'da yaşananlardan hiç memnun değil. Bu nedenle Samet hoca, önceki akşam bir anlamda derbi sorgusuna alındı. "Oğuzhan neden oynamadı, Ersan savunmada, Toraman ortada kullanılsa daha iyi olmaz mıydı?" türünden sorulara cevap vermek durumunda kalan Aybaba, artık çok daha dikkatli olmalı. Beşiktaş'ın başındaki teknik adam aklın yolundan ayrılırsa faturayı öder. Benden söylemesi.

KOCAMAN'LA KARISTIRMAYIN!
Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam istifa edince A Haber'de, Artı Futbol'da şu yorumu yapmıştım; Sakın Aykut Kocaman'la karıştırmayın, Sağlam da dönmez, Güneş de. Dönmediler... Gidişleri büyük kayıptır kuşkusuz. İkisi de adam gibi adamdır ve Türk futbolu onlardan mutlaka faydalanacaktır. Giderken bile bazılarına ders vermeyi ihmal etmediler, mesajları şuydu; istifa ciddi bir iştir!!! Tabii anlayana...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor