26 Şubat 2013 | Salı

Uçakla gelen isyancılar

Fenerbahçe, 2011'de Türkiye Şampiyonluğunu kazanmıştı; çok sayıda şike sayesinde.
Ama bu dava hakkında bugüne kadar hâlâ bir yaptırım uygulanmadı. Şimdi ise FIFA ve UEFA, durumu açıklamakta sıkıntı yaşıyor.
Sabah saat 9.00'da İstanbul'dan gelen charter uçak indi. Turkish Fair Play Platform'dan 165 yolcu ve 200 aynı fikire sahip insan daha Zürih merkezine yola koyuldu, pankartlar açtı, sesli bir şekilde 'adalet' istediler ve milli danslarını oynadılar. 'Mahkemeden hüküm yemiş, federasyondan aklanmış!' ve 'FIFA ve UEFA - sıfır toleransınız nerede?' gibi sloganlar attılar.
FIFA ve UEFA, Türk futbolunu sarsan en büyük dolandırıcılık meselesinde harekete geçmemelerinden dolayı sporda şikeyi beslemekle suçlanıyor." Böyle diyor Süddeutsche Zeitung'ın spor yazarlarından Thomas Kistner. Kistner aynı zamanda "Şike ve Mafia" kitabının da yazarıdıdır.
Gerçekten temiz futbol isteyen herkes gibi, Türkiye'deki sürece dikkat çekiyor ve dünya futbolunu yönetenlerin neden sessiz kaldığını sorguluyor.
Bir bakıyorsunuz Amerika'nın en önemli gazetesi bizim şikemizi gündemine taşıyor.
Aziz Yıldırım'ın resminin yer aldığı yorum haberinde, "Futbol artık daha da kirlenmiştir" diyebiliyor.
Evet bu bir isyandır. Temiz futbol isyanıdır ve isyancılar dünyanın dört bir yanından kardelenler gibi kar altından çıkmaktadır.
Tüm dünyada şikeciler gibi, endüstriyel futbola baş kaldıran, zafere giden her yolu mübah görmeyen gerçek futbolseverler de vardır ve sesleri her geçen gün yükselmektedir.
Korkun şikeciler! Meydan boş değil...

GÜÇLÜNÜN LiGi!
Fenerbahçe'nin son iki maçta dört büyük hakem hatası var ve hepsi Kanarya'nın lehine. Trabzon'un sayılmayan golü, ofsayttan atılan gol, Kasımpaşa maçında verilen uydurma penaltı ve ofsayttan atılan üçüncü gol. Sivas-Beşiktaş maçında aynı şekilde Beşiktaş lehine bir Sivas lehine verilmeyen iki penaltı var. Galatasaray lehine yapılan hatalar daha da fazla. En başta Beşiktaş derbisini uydurma penaltıyla kazandılar. Gerisini saymaya bile gerek yok. O nedenle bu ligde görev yapan hakemlerin bazılarına asla güvenmiyorum. Adalet dağıtmıyorlar. Onlar sayesinde Anadolu takımları eziliyor ve ben buna isyan ediyorum.

EMRE, VOLKAN AFFEDİLEMEZ
Kasımpaşalı oyuncular maç boyu küfür yediklerini söylüyorlar, yılların Şota'sı aynı şekilde isyanda. Emre Belözoğlu'nun küfür ettiğini söylüyor… Ne var ki kimse tınlamıyor! Volkan Demirel kendisine sarı kart gösteren hakeme eliyle çirkin bir hareket yapıp ardından topun başına bile geçmeyip su şişesiyle oynuyor. Rezaletin bini bi para!
Ey TFF temsilcileri orada mısınız?
Ey Hukuk Kurulu, yaşıyor musunuz?
Bırakın artık eyyamı, rakibine küfür edeni affetmeyin. Meireles olayındaki ters açılarla inceleyin durumu, dudak okumayla görün edilen küfürleri. Ekmek peşinde koşan rakiplerine küfür edenler affetmeyin. Şikeyi es geçtiniz, tükürüğü görmediniz, bari bu çirkinliği görün. Artık yeter.

SARACOĞLU ASLA
Başkan Fikret Orman az zamanda çok yol aldı. Ekibiyle birlikte -ki bunların başında Ahmet Kavalcı, Tamer Kıran ve Ahmet Nur Çebi geliyor- Beşiktaş'ı bataklıktan çıkardılar. Futbol aşığı Başbakan Erdoğan'ın büyük desteğiyle stat konusu da çözüldü. Nisanda kazma vuruluyor. Şimdi asıl mesele Beşiktaş'ın nerede oynayacağı. Başkan Orman 'Saracoğlu' diyor. Oysa Beşiktaş'ın Saracoğlu'nda huzur bulması mümkün değil. Yaşanacak en küçük tatsızlıkla bu konu başına kakılır ve gittiğine bin pişman olur. O nedenle başkana Artı Futbol'da söylediklerimi bir kez de burada tekrarlıyorum: Başkan, olimpiyat çilesine razı ol ama birilerine Beşiktaş'a karşı kullanacakları bir koz verme.

YILIN YAZARI
Bjkden.com haber sitesinin okurlarının oylarıyla "Yılın yazarı" seçilmişim. Büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Halkın, futbolseverin düşünceleri benim için çok değerli. Onların gönlünde bir yer edinebildiysem ne mutlu bana. O nedenle başkaları büyük ödüller peşinde koşarken ben halk oylamalarıyla yapılan bu tür seçimleri önemserim. Çünkü bu sessiz çoğunluğun sesidir ve en anlamlı haykırış da budur. Düşüncelerimize teveccüh gösterip açık ara seçilmemizi sağlayan herkese teşekkürler.

HEDEF AÇIKTIR
Samet hoca, oyuncularını şampiyonluk baskısından korumak için "Bizim gizli bir hedefimiz" var diyerek bugünlere geldi. Beşiktaş'ın şu ana kadar gösterdiği başarı artık hedefi açık hale getirmiştir. Ligin kalan haftalarındaki planlamalar şampiyonluk hedefine uygun şekilde yapılmaldır. Önümüzde bir derbi var. Yeni bir Escude, Mehmet Akgün macerası her şeyi arap saçına döndürür; benden söylemesi.

SiVAS ELLERiNDE DOSTLUK
Anadolu deplasmanlarını severim. Yılda bir kez görüştüğümüz dostlarla hasret giderir, Anadolu misafirperverliğin tadına doyamayız. Sivas da benim için böyle bir yer. Köfteci Mehmet ustamız var misal. Köftesi muhteşem, muhabbeti köftesinden de muhteşem. Burhan Kaymaz, Güven Konk, Hüseyin Avşar, askerliğimi de yaptığım Sivas'taki dostlardan. Maç vesilesiyle hasret giderdik, onlar vasıtasıyla Anadolu'nun tüm güzel insanlarına selam olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor