18 Temmuz 2013 | Perşembe

Doğum sancısı

Almanya kampında bir yandan yüklemelerini yaparken, diğer yandan elindeki oyuncuları tüm detaylarıyla ve oyun karakterleriyle tanımaya çalışan Bilic, Avusturya'da yeni Kartal'ı pişirip, İstanbul'da taraftarın beğenisine sunacak.
Beşiktaş'ın sezona Trabzonspor gibi güçlü bir rakiple başlayacak olması, Bilic'in bakışıyla bir avantaj. Hırvat hoca zorlu rakiplerin oyuncularıyla birlikte kendisinin de motivasyonunu artırdığını, yaptığımız röportajda da dile getirmişti. O nedenle olacak, Avusturya kampında daha önceden belli olan üç maçın dışında güçlü bir rakiple bir özel maç daha alınmasını istemiş.
Bilic'in kafasında iki Beşiktaş var. İkisi de hücumcu ve dörtlü savunma ile oynuyor. Bu iki Beşiktaş'ın farkları orta sahaları.
Bilic, orta alandan istediği verimi alabileceğine inandığı anda savunmayı önde kurup, rakibi ve oyunu sıkıştırmaktan yana.
Bunun için kademelere giren iki hızlı beke ihtiyacı olduğunun da farkında. Aynı şekilde merkez orta saha oyuncularının ters kademeleri yapıp-yapamayacaklarını da, bu hazırlık maçlarında test edecek.
Test sonuçları Bilic'in istediği gibi çıkarsa, o takdirde yeni sezonda; savunmayı orta sahaya yakın kuran, rakibini sıkıştıran, hızlı hücum eden ve en az üç oyuncusuyla en hızlı kontrataklarda bile geriye dönebilen bir Beşiktaş izleyebiliriz.

Rakibe göre sistem
Bana göre eldeki kumaştan böyle bir elbise çıkmaz. Ne kanat oyuncuları o kadar hızlı, ne de merkez orta saha oyuncuları savunma konusunda hocanın istediği kadar iştahlı değiller.
Dolayısıyla, Bilic'in kafasındaki diğer Beşiktaş'ı sahaya sürmesi büyük ihtimal. O Beşiktaş'ın savunması önde olmayacak.
Buna karşılık savunmadaki 4 oyuncu da geriden oyun kurma görevini üstlenecekler. Orta sahada iki asker, tehlikeli kontralar için sınırı beklerken; Fernandes ve Oğuzhan başta, Sezer de hücum hattını destekleyecek.
Rakibe göre tek ön libero-çift santrfor kullanacak olan Bilic, zorluk derecesi yüksek maçlarda ise çift ön libero-tek santforla oynamayı planlıyor.
Yeni transferlerin, Hırvat hocanın kafasındaki planları tam olarak uygulamaya yetmeyeceği kesin. Şu kalan sürede çok iyi bir ön libero bulunmazsa, o sorunu çözmek de ancak ara transferde mümkün olacaktır.
Dolayısıyla, bu sezon dört dörtlük bir Bilic Beşiktaş'ı izlemek için, ciddi bir zamana ihtiyaç olduğu kesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor