29 Temmuz 2013 | Pazartesi

Kamp raporu

Tolga Zengin: İlk antrenmanına çıktığında başta Cenk ve Günay olmak üzere takım arkadaşlarından o derece yakın ilgi gördü ki hemen uyum sağladı. Rahat, kendinden emin ve uyumlu.

Pedro Franco: Bir futbol sanatçısı. Zarif, zeki ve yetenekli. Sadece savunmada değil gerektiğinde ön libero olarak da fayda sağlar, fark yaratır!

Manuel Fernandes:Bu kampta kendine ait tüm koşu rekorlarını kırdı!
Asıl gösteri için ligi bekliyor, özel maçlarda çok risk almaması bundan.

Oğuzhan Özyakup: Yine klas, yine inceci ve artık daha bir özgüvenle oynuyor. Bu sezon yine adından çokça söz ettiğireceğine kuşku yok.

Muhammed Demirci: Samet hoca bu genç adamı es geçmeseydi bugün ilk 11'in değişmezi olurdu. Kamp ona yaradı, hızla toparladı, bu sezon klasını gösterir.

Gökhan Töre:Fizik olarak yeterli olduğunda çok şey yapacağına bizi de, Bilic'i de inandırdı. Çok çalışmalı ve iki çalımdan sonrasını aklından bile geçirmemeli.

Serdar Kurtuluş:Uzun boyu çapraz toplar için avantaj. Çok çabuk değil ama kanat savunması konusunda epey tecrübe kazanmış.
Tanju ile ciddi bir rekabet yaşarlar.

Mustafa Pektemek: Fizik ve moral olarak hazır. Bu yetenekli adamın sezona damga vurması biraz da yanına gelecek partnere bağlı. Veli Kavlak:Atom Karınca lakabı Rıza Çalımbay'dan sonra birine verilecekse o Veli olur. Yine kampın en çalışkanlarından.

Tomas Sivok
: Klasik çizgisini koruyor ve bir istikrar abidesi olduğunu kanıtlıyor. Bilic de onun bu tarafını çok sevmiş görünüyor. Gözdelerden.

Çarşı'yı rahat bırakın!
Birileri Türkiye üzerine oynadıkları oyuna Çarşı üzerinden futbol alemini ortak etmeye çalışıyorlar. Dikkat! Çarşı bir ruhtur ve gerekirse bir ağaç için tepkisini koyar, hepsi bu. O nedenle Çarşı'nın cesur yüreğini AK Parti karşıtlığı için kullanacaklarını düşünenler boşa hayal kurmasınlar. Çarşı siyasal bir yapılanma değildir, içinde her görüşten insan vardır ve hepsi bu toprakların sevdalısıdır. Çarşı'nın insan yürekli evlatları, şimdilerde "Güneşin çocuklarına" bayram sevinci yaşatmak için savaşıyor. Lütfen asi yürekli bu güzel insanları rahat bırakın.

Bilic, stat, Avrupa!

Bilic'in teknik ve idari ekibinde eksik yok fazla var. Barça ya da Real de görevler bu kadar detaylı şekilde planlanmış mıdır bilmiyorum. Her gün yoğun tempoyla çalışan ve takımla direkt ilgili yaklaşık 30-35 kişilik bir profesyonel ordusu var Kartal'ın. Yapılanma doğru, eğer sahada da iyi şeyler olursa Bilic taraftarın gözünde zaten yüksek olan kredisini "sınırsız" hale getirebilir. İşte o zaman Beşiktaş gelecekle ilgili çok daha iddialı planlar yapmaya başlar. Stadının da biteceğini düşününce üç-dört yıl içinde bir Avrupa Kupası kaldırma hayali dahi gerçek olabilir!

61'de Tolga şov!
Kupa'da turu getiren penaltıyı kurtardıktan sonra kendisini kucaklayan arkadaşlarını bırakıp, rakiplerini teselli etmeye gidişini hiç unutmam. Adamdır Tolga Zengin. Beşiktaş sadece iyi bir kaleci değil yüksek karakterli bir oyuncu transfer etti vesselam. Trabzonsporlular gibi milyonlarca Beşiktaş taraftarı da Tolga'yı bağrına basacaktır. 61. dakikada Tolga için şov yaparlarsa doğrusu hiç şaşırmam.

TORAMAN OLMAK ZOR!
Beşiktaş'a yıllarca hizmet eden biri asla bu şekilde küstürülmemelidir. Beşiktaş'ın gerçek kaptanı İbrahim Toraman'dır ve kadroya girmese dahi öyle kalmalıdır. Kaptan mutlaka oynayacak diye bir şey yok. Daum döneminde Rıza Çalımbay haftalarca yedek kalmıştı ama yine büyük kaptandı. Toraman'a yapılan ciddi bir haksızlıktır. ÖNEMLİ: Bu düşüncemi iftar yemeğinde Başkan Orman'a da aktardım. Bu haksızlığı düzelteceğine yürekten inanıyorum.

"GÜNAYDIN DOST!"
Birçok yabancı Türkiye'ye geldiğinde ilk önce hakaret içeren kelimeleri öğrenmeye çalışır. Etrafında biri o kelimeleri kullanacak olursa bilmek ister. Bilic bu konuda da çok farklı. Öncelikle, küfür ve hakaret içerenleri değil "dost, sevgi, arkadaş, barış, güzel, iyilik" gibi kelimeleri öğrenmeye başlamış. Önceki gün kahve molasına giderken koluma girip Türkçe, "Günaydın dost, nasılsın?" demez mi! Bu cümleyi özellikle öğrendiği ve yürekten söylediği belliydi, çok hoşuma gitti. Derdim ukâlalık değil Bilic farkını anlatmak…Tabii anlamak isteyenlere!







Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor