18 Mart 2014 | Salı

Fener mi Beşiktaş mı?

Ligin boyu kısaldı bu doğru ama lider F.Bahçe'nin en zorlu maç trafiği de bu kısa (!) yolda kaldı. O nedenle puan tablosuna bakıp, şampiyonluk hakkında çok iddialı konuşmak için henüz erken.
F.Bahçeli oyuncuların hırs ve istekleri müthiş, iç sahada "Biz şampiyonluğu hak ediyoruz" diyorlar ancak dış saha için bunu söylemek kolay değil.
Şimdi beş haftalık müthiş bir periyoda giriyorlar; G.Antep (D), Bursa, G.Saray (D), Antalya ve Beşiktaş (D). Bildiğin ölüm yolu!
Demem o ki, Beşiktaş ve G.Saray, "F.Bahçe 8-10 puan kaybeder mi?" diye endişe etmesinler.
Bu iki takım kendi üzerlerine düşeni yaptıkları anda 6 puan kaybedilmiş olur zaten. Onun dışında G.Antep, Bursa ve Antalya maçları da işin kalanını çözer.
Yani... Yanisi şu; F.Bahçe henüz şampiyon olmadı ve aradaki puan farkının erime ihtimali yüksektir. Bu noktada belirleyici olacak olan Beşiktaş ve G.Saray'ın şu 5 haftada ne kaybedecekleridir!

Ligin yeni lideri olur
Beşiktaş penceresinden baktığımızda şunu net olarak söyleyebilirim; Akhisar , Karabük (D), Kayseri, Konya (D), F.Bahçe maçlarını kayıpsız geçen bir Beşiktaş ligin yeni lideri olur.
Peki Beşiktaş şu andaki form durumuyla bunu gerçekleştirebilir mi? Neden olmasın?
Bana göre ligin en etkili iki takımından biri Beşiktaş diğeri F.Bahçe. G.Saray ise Mancini'nin esareti altında gerçek gücünün çok altında.
Hâl böyle olunca, vites yükselten bir Kartal, "hakem engellerine" rağmen hedefe varabilir.
Çünkü her şeye rağmen Fenerbahçe'nin de kırılgan bir yapısı var ve şu beş haftada "Şampiy.." kelimesinin son beş harfi yerinden kayabilir. İnanan ve yüreğini çimlere seren bir Beşiktaş, bu ligin altını üstüne getirme gücüne sahiptir.
Dolayısıyla "Beş dakikada Beşiktaş" tekerlemesi, "Beş haftada Beşiktaş!" şeklinde tarihe not düşülebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor