10 Haziran 2014 | Salı

UEFA tehlikesi

Futbol arsadan çıkıp borsaya girdiği anda mertlik bozuldu!.. Top artık patlak!
FIFA ve UEFA yamamaya kalksalar da kendi iç kavgalarıyla onardıklarından daha büyük delikler açmaktan geri kalmıyorlar.
2022 Dünya Kupası'nı 50 derece sıcakta Katar'da oynatmak, şike ve ırkçılık dışında futbol topuna açılan en büyük delik.
Futbol artık bilinçli taraftar, dürüst yönetici ve sağlam federasyonlar istiyor. Aksi halde şikenin cirit atması, mafyanın tekrar sahalara inmesi, ırkçılığın her gün bir başka şekilde ortaya çıkması an meselesidir.
Rahmetli Hasan ağabey (Doğan) ile yaptığım röportajda "Şike de var, mafia da" demişti… Her ikisiyle de mücadele etti. Allah ömür verse bugün Türk futbolunda bir çok yanlıştan kurtulmuş olabilirdik, nasip değilmiş.
Bizim derdimiz şimdilik sadece şike, daha doğrusu şikeyi ört bas etmek.
3 Temmuz 2011'den itibaren "O tapeler aleni şikedir" dedik, Etik Kurulu, tüm baskılara rağmen PFDK, Tahkim, UEFA, CAS ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararları bizi doğruladı.
Bir şey daha söyledik; tutuklamalar kamu vicdanını yaralıyor, dedik. Sportif suçun cezası sportif olmalıdır diye de altını çizdik. O nedenle, Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması halinde bundan mutluluk duyacağım, hapis cezası ortadan kalkarsa yine mutlu olurum. Ancak ve ancak, hiç bir mahkemenin vereceği karar, şike yapıldığı gerçeğini ortadan kaldırmaz.
Başından beri söylediğimiz gibi şikenin kararı en başta spor hukukunda verilir, o kararlar da verilmiştir.

BiZ KARIŞAMAYIZ DEMiŞTi
Şimdi TFF'ye düşen, yüzüne gözüne bulaştırdığı bu olayı temizlemektir. Her şeyi görmezden gelip UEFA'dan yeni darbeler beklemek pek akıllıca olmaz.
Kazakistan'da "Bizim için şike bitti" diyen Platini'nin sözlerini doğru okumak gerektiğini, aynı gün içinde A Haber'de Artı Futbol'da söylemiştim. Platini şunu söylüyordu; "Siz gereğini yaptığınız müddetçe biz karışmayız!"
TFF, gereğini yapmadı Sivas ve Eskişehir'i Avrupa'ya göndermeye kalktı ve UEFA devreye girdi. Bu bakışla Fenerbahçe'nin İsviçre yerel mahkemesine açtığı dava da aynı sonucu doğuracaktır.
UEFA önce gereğini yapması için TFF'yi bekleyecek, baktı ki TFF kafasını kuma gömüyor yine çakacak tokadı.
Merak eden 17 Temmuz'u beklesin, biz yine erkenden uyarmış olalım. Üç yıldır dinlemediler bir kez daha dinlemesinler çok önemli değil. Görünen köy kılavuz istemez, cisim geliyor!

Beşiktaş'ın yıldızları
Taraftarın büyük bölümü ligden çok transfer dönemini seviyor. Çünkü yapılacak her iyi transferin, alınacak her yıldız oyuncunun camiasının gücünü dosta, düşmana hissettireceğini biliyor. Bu nedenle takımlarının Messi ve Ronaldo dahil tüm dünya yıldızlarını alma ihtimalini seviyorlar aslında. Beşiktaş'ta da yönetim boş durmuyor. Üç önemli yıldız almaya kararlılar, bu anlamda 7-8 oyuncuyla görüştüklerini biliyoruz. Bahsettiğimiz 7-8 aday ile ilgili tüm gelişmeler ise her gün FOTOMAÇ'ta.

ÖZEN, SEZER VE TORAMAN!
Kavga nedeniyle inanılmaz ağır cezaya çarptırılan Sezer Öztürk ve İbrahim Toraman'ın ardından Gökhan Töre başta bazı oyuncular çok daha ağır disiplin ihlalleri yaptıkları halde bir yaptırımla karşılaşmadılar. Hâl böyleyken Önder Özen'in, yönetim ve Bilic dahil kimseye söz hakkı bırakmadan Toraman ve Sezer konusunda yeni bir infaz kararı verip "Kamp kadrosunda yoklar" demesi normal bir mantıkla açıklanamaz. Beşiktaş akılla yönetilir, öfkeyle değil. Ve şunu iyi biliyoruz; keskin sirke küpüne zarar.

DELiKANLI TOLGA
ADAM dediğin böyle olur. Milli Takım kampına gitmeden 15 gün once bana röportaj sözü verdi, ondan sonra kim aradıysa "Turgay abiye sözüm var" diyerek geri çevirdi. ABD kampında baktım talipleri çok ve Tolga arada kalacak, ben geri çektim isteğimi, rahatlatmak adına. Tolga sağolsun "Niye vazgeçtin abi, ben sana söz verdim ve sözümü tutacağım" dedi. Yıllardır bu kadar delikanlı yürekli çok az futbolcu tanıdım. Adamsın Tolga...

BiZiM AMERiKALILAR!
MİLLİ Takım'ın Amerika kampında birbirinden güzel vatandaşlarımızla tanıştık, yardımlaştık, sohbetler ettik. New Jersey'deki dostlarımız, Fatih Kavas ve eşi, Cüneyt Ceylan kardeşim başta güzel insanlarımızla harika zaman geçirdik. Milli Takım için de çok faydalı bir kamp olduğunu düşünüyorum. Terim, kafasındaki birçok soru işaretini giderdi bana göre. Genç oyuncuların potansiyellerini tartma şansı buldu. Her şey daha güzel olacak mesajını aldık. ABD kampında hep güzellikler yaşamadık bir de çirkinliğe şahit olduk. Fatih Altaylı ciddi bir sözle tacize uğradı. Meslektaşlarımızın tüm uyarılarına rağmen gözü dönmüş bazı vatandaşlarımız maalesef ağızlarından çıkanı duymayacak haldeydiler. Ayıp ettiler, çok ayıp ettiler.

'FOÇALI' EVLENDi
Fatih hoca, ikinci evladının da muradını gördü, Buse kızımız, Volkan Bahçekapılı kardeşimizle dünyaevine girdi. Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine. Allah mutlu, mesut etsin. Yıllar önce, Tekirdağ'da, bir yazlık muhabbetten hatırlıyorum, Fatih hoca küçük kızı Buse'ye 'Foçalı' derdi. Çocuklarımız ne zaman büyüdüler, hayat ne çabuk gelip geçiyor. Allah, cümlemize evlatlarımızın mürvetlerini görmeyi nasip etsin.

ANNE ACISI

Sevgili dostum Yemen Ekşioğlu, başındaki sağlık dertleri yetmezmiş şimdi de sevgili annesini kaybetti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun annemizin. Başın sağolsun Yemen ağabey, başın sağ olsun güzel insan.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor