30 Kasım 2014 | Pazar

Fişi çekmek

Beşiktaş iyi de oynasa, kötü de oynasa rakibi uyutmakta zorlanıyor.
Asteras maçı sonrası Bilic,"Fişi çekemiyoruz !" demekle bu sorunun altını çizdi.
Tecrübesiz oyunculardan kurulu olan bir takım böyle bir sorun yaşayabilir ama Beşiktaş yaşamamalı.
Yakışmıyor, hem de hiç yakışmıyor.
En zayıf rakip karşısında, hem skor, hem de oyun olarak fişi çekmek varken, komik hatalarla uyuyan aslanı uyandırıp, teslim olmak üzere olan rakibi "maça davet" etmek olacak iş değil.
Ölü bölge paslaşmaları yok; ya rakip kaleye yükleniyor Beşiktaş ya da kalesini savunmak zorunda kalıyor.
Oysa tabelada 2-0 yazıyor. Aktif dinlenmeli ölü bölge paslaşmaları yapar, bulduğun ilk fırsatta bitirici darbeyi vurursun. Vurmalısın da.
Beşiktaş kalitesinde bir takım bunu rahatlıkla yapabilmelidir. UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı başarmış, birincilik iddiası bulunan, Süper Lig'de ise liderliğini koruyan bir takım daha rahat, daha bir özgüvenli oynamayı başarmalıdır.

90 dakika tempo olmaz

Hiçbir takım 90 dakika tempo yapamaz bu anlaşılabilir bir şey ama tempo yaptığın bölümlerde kazandıklarınızı küçük zaman dilimlerine büyük panikler sığdırıp kaybetmeniz ya da kaybetme noktasına gelişiniz kabul edilemez.
Tecrübeli oyuncular olmak üzere tüm takım işin bu tarafını biraz düşünmeli ve tempo yaptığı anda rakibi nasıl bitiriyorsa, aktif dinlenme yaparken de özgüvenli tavırlarla rakibinin ümitlenmesine izin vermemelidir.
Bu sorununu çözen bir Beşiktaş lig ve Avrupa'da kayıpsız yoluna devam eder, beklentilerin çok üzerine çıkar.
Kazanma iştahı, takımsal yardımlaşma, oyuncu kalitesi hepsi yerli yerinde, tek eksik oyunu soğutma beceriksizliği.
Beşiktaşlı oyuncular yemeği ne zaman ısıtıp, ne zaman soğumaya bırakacaklarını çözdükleri anda güçlerine güç katarlar buna şüphe yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor