28 Eylül 2015 | Pazartesi

Kalite kazandı

Maçtan bir gün önce iki takımı birebir değerlendirdiğimde teknik adam farkıyla Beşiktaş'ın önde olduğunun altını çizmiştim.
Derbiye bu fark damga vurdu. Şenol hoca Quaresma hariç tüm kaliteli ayaklarını sahaya sürerken Pereira, Van Persie gibi bir golcüyü yedek kulübesinde tuttu. Bana göre maçı kaybettiği yer de tam burası.
Hemen belirtelim dünya denilen bu gezegende RVP'yi Fernandao'nun arkasında yedek bırakacak bir başka teknik adam bulamazsınız… Pereira böylesine özel(!) bir teknik adam… Maçın hemen başında Fernandao'ya gelen iki pozisyonda RVP olsa maç orada kopabilirdi. Net.
Beşiktaş maçı çok istedi ve bu aşırı istek zaman zaman siyah-beyazlı oyuncuların gerilmesine neden oldu. Öylesine ki en rahat yaptıkları hareketleri bile yaparken zorlandılar.
Allah'tan son haftalardaki formunu koruyan Töre, Gomez ve Atiba, F.Bahçe'nin iyi olduğu dakikalarda hiç oyundan düşmediler, yakalanan her pozisyonun kıymetini bildiler.

Fizik gücü yetersiz

Beşiktaş oyunu önde götürürken Güneş, orta alanı Necip'le takviye ederken günün kötülerinden Sosa'yı çıkarması doğru bir hamleydi.
Pereira ise takım oyundan düşmüşken fizik gücü yetersiz, teknik yönleri güçlü oyuncuları bir arada sahaya sürmek gibi bir dahilik yaptı!
Bir tarafta doğruları yapan bir teknik adam, Gökhan Töre ve Gomez gibi kaliteli ayaklar vardı, diğer tarafta RvP'yi Fernandao'nun arkasında yedek bırakan bir başka teknik direktör maç asıl kulübelerde kazanıldı vesselam.
Beşiktaş'ta Güneş pırıl pırıl parlıyor desek abartmış olmayız sanırım.
Tartışmalı pozisyonlara gelince...
Kajer'in kendi kalesine attığı golde Ersan ofsayt değil, en azından aynı hizada, Töre'nin ofsaytla kesilen atağında kalkan bayrak yanlış… Volkan Şen'in asistinde topun tamamı çıkmamıştı.
Halis Özkahya, Nani karşısında ezilse de ilk kez iyi bir maç yönetti diyebilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor