20 Ekim 2015 | Salı

Güneş'in çocukları!

Beşiktaş yüksek uçuyor… Açık ara ligin en iyi futbolunu oynayan siyah-beyazlı takım Şenol Güneş yönetiminde göz kamaştırıyor… Sezon başı kampından bu yana felsefesiyle birlikte taktiksel anlayışını futbolculara ezberleten Güneş, oynayanı şımartmadan, bekleyeni küstürmeden yoluna devam ediyor.
Barcelona örneği tiki taka paslaşmalarını izlemek taraflı, tarafsız herkes için büyük keyif… Rakibin başını döndüren bu şovlar Beşiktaşlı oyuncuların özgüvenlerini artırırken tribündeki taraftarın da gururunu okşuyor. Onlar da daha bir güvenle izliyorlar takımlarını.
RHODOLFO, Şenol hocanın ısrarla istediği kadar varmış… Kabul biraz ağır ama oyuna akıl koyanlardan, "ağırlığını" oyun zekasıyla tolere etmeyi bilenlerden… Yanında Ersan'dan daha çabuk ve daha dengeli bir stopere ihtiyaç var orası ayrı. Sol bek, Tosic'le İsmail'den birine kalır, olmazsa devre arasında oraya da bir transfer gelir. Ön tarafta eksik yok fazla var… Gomez artık sadece gol atmıyor takım oyununa da büyük katkı sağlıyor. Son Rize maçında muhteşemdi.
Daha Veli ve Tolgay gelecek… O zaman orta alandaki alternatifler çoğalacağı gibi Beşiktaş'ın bu bölgedeki direnci artacak ve Atiba'nın yükü azalacak… Siz Oğuzhan'ı, Sosa'yı, Töre'yi, Quaresma'yı bir de arkalarında Veli ya da Tolgay varken görün… Çok daha rahat ve etkili olacakları tartışma götürmez.
Beşiktaş bir çuval maddi sorunu aştı, üç sezondur göçebe gibi dolaşmaktan yorulmadı ve bu sezon tüm emeklerinin meyvelerini toplamaya kararlı görünüyor… Yolunuz açık olsun Güneş'in çocukları!

Arda mı, Oğuzhan mı?
İkisi de büyük yetenek ve Arda bunu Barcelona'ya transfer olarak tüm dünyaya kanıtladı… Rıdvan hocanın dediği gibi şimdi sıra Oğuzhan'da… Yıllardır, "Biraz tempo yaparsa tüm dünya onu konuşur" diyorduk bu sezon o noktaya çok yaklaştı.
Henüz dört dörtlük değil ama kampta başlayan gayreti aynen sürüyor… Allah nazardan saklasın, böyle devam ederse Barça'ya da gider Real'e de…

Tribünler neden boş?
Beşiktaş taraftarı şu ligdeki tüm takımların taraftarlarından daha şanslı, çünkü harika bir takımı izleme şansları var. Üstelik liderlik koltuğunda oturan, kazanarak yoluna devam eden, Gomez, Quaresma, Oğuzhan, Gökhan Töre gibi yıldızlarla dolu bir takım bu… Hal böyleyken Beşiktaş İstanbul'da hangi statta oynarsa oynasın tribünler boş… Eee o zaman nerede kaldı, "iyi, günde, kötü, günde, yağmurda, çamurda destek" muhabbeti… Yoksa hepsi bir rüya mıydı!?

Derbiye ateş gibi bir hakem!
MHK gerçekten cesur ise hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-
Galatasaray derbisine Deniz Ateş Bitnel'i atamalıdır.
Bitnel şu ana kadar yönettiği maçlarda iyi sinyaller verdi. Görüntü gerçek mi, yoksa sanal mı bunu anlamanın en kestirme yolu böyle bir derbiye bu genç hakemi denemektir. Diyeceksiniz ki hata yaparsa kıyamet kopar, iyi de tecrübeli isimlerin yönettiği derbilerde hatalar olmuyor mu? Eyyam olmasın hatalar baş tacımızdır. Haydi MHK göster cesaretini.

Hakemler ofsaytta!
FIFA, tereddütteysen oynat diyor bizim hakemler beş santimlik ofsaytlara bayrak kaldırıyorlar… Ya hepsi şahin gözlü, ya da işin kolayına kaçıyorlar. Hedef gol ve gol pozisyonunu arttırmak, hücumcu ve savunmacı aynı hizadaysa ofsayt yok, yarım yamalak biri öndeyse o zamanda şüphe var demektir. Misal Beşiktaş-
Rize maçında üç tartışmalı pozisyonun üçü de oynatılsa başkasını bilmem ama ben hakemleri alkışlardım. Hata yapacaksanız altı santim ofsaytı görmediğiniz için yapın arkadaş. Konumuz futbolsa bu işin keyfi gol, keyfimizi kaçırmayın.

Tosic'e Arnavut bayrağı!
Yıllar önce Beşiktaş'ın Mrkela adında bir Sırp oyuncusu vardı, yanlış hatırlamıyorsam Kızılyıldız'dan gelmişti… Benim de çalıştığım o dönemki Fotospor başta bir kısım medya bir türlü ısınamamıştı bu oyuncuya ve sonunda kaçıp gitmek zorunda kalmıştı… Beşiktaş taraftarı haklı olarak bunu yapanları "Beşiktaş düşmanı" ilan etmişti. Şimdi bakıyorum benzer şeyler, hem de Beşiktaşlılar tarafından Tosic'e yapılıyor… Rize maçı öncesi tribune çağırılan Sırp oyuncuya Arnavut bayrağı açılıyor!
Sanırım akıl tutulması böyle bir şey olsa gerek.
Şöyle düşünelim, Tümer Yunanistan'da oynarken onu tribünlere çağırıp Rum Bayrağı açsalardı ne olurdu!?
Arnavutlar bizim kardeşimiz o ayrı ama Tosic burada milliyeti nedeniyle değil iyi bir futbolcu olduğu için bulunuyor.
O nedenle milliyetiyle değil futboluyla ilgilenirsek bu akıl tutulması çok uzun sürmeye bilir. Aksi halde bu işin tadı kaçar benden söylemesi.

Gözler çatıda!
Vodafone Arena bir peri masalı gibi 2 yıldır kulaktan kulağa dolaşıyor… Masalın mutlu bitmesine az kaldı… Çatı kaldırma işlemi başladı, burada bir sıkıntı çıkmazsa işler çok hızlanacak deniyor. Umalım ki hesaplar tutsun özledik Boğaz'da futbol keyfini…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor