08 Ocak 2016 | Cuma

Başkanlık sistemi ve şampiyonluk yarışı

Kulüpler Birliği, futbolumuzda yeni bir yapılanmanın adımlarını milim milim atıyor! İnce eleyip sık dokuyorlar. Her adımı sponsorlarla birlikte planlamaları da bir başka doğruları.
Türk futbolunun marka değeri bir gün gerçekten yükselecekse bu hantal yapının değişmesi, kulüplerin daha fazla söz sahibi olması ve TFF'nin düzenleyici ve denetleyici olarak kenarda durması en doğrusu. Bir anlamda futbolumuz Başkanlık Sistemi'ne geçmek için start aldı diyebiliriz.
Hayırlısı olsun.

Hakemler, zaman çaldırmayın

MHK semineri Antalya'da yapıldı ve FIFA kokartları da takıldı, hayırlısı olsun. Hakem kardeşlerimden ikinci yarıdaki en büyük beklentimiz suyun akışına karışmamaları. Bundan kasıt her insanın yapabileceği hatalar değildir.
Asıl altını çizmek istediğimiz kör gözün parmağına yapılan eyyamlardır.
Zaman hırsızlığı bunun başında geliyor.
Hakemler ikinci yarıda kaleciler başta olmak üzere tüm oyuncuları bu konuda uyarmalı, taviz vermemeli ve topun oyunda daha çok kalması için çaba harcamalıdırlar. Kaybedilen zaman da tam olarak, kimseden çekinmeden gerekirse 10-12 dakika da olsa eklenmeli ve oynatılmalıdır.

Aslan yarışa katılabilir mi?

Yukarıdaki sorunun kısa cevabı şöyle; mevcut kadrosuyla çok zor! Ancaaaak...
Forvet hattını doğru isimlerle (Ribery, Kweuke gibi) güçlendiren bir Galatasaray daha fazla kopmaz ve öndekiler hata yaparsa birini, imkansız gibi görünse de belki ikisini birden yakalayabilir.
Cimbom karınca misali hac yoluna çıkmalı, varmasa bile o yolda ölmelidir!

Beşiktaş bir adım önde

Beşiktaş ise en yakın rakibi F.Bahçe dahil tüm rakiplerine göre takımsallık, arkadaşlık anlamında bir adım önde.
Kartal'ın bir başka avantajı ise Şenol Güneş'in, bilgi, beceri ve tecrübesi.
İkinci yarıda çok zorlu bir yarış olacağı kesin. F.Bahçe'de teknik direktor Vitor Pereira'dan kaynaklı kırılmalar ve kırılganlıklar yaşanması büyük ihtimaldir.
Bence yarışta bu tür faktörler de belirleyici rol oynarsa hiç şaşırmamalıyız.

Transfer şart mı?

Beşiktaş ve F.Bahçe transfer konusunda acele etmiyorlar malum.
Hiç yapmasalar kadroları yine de yeterlidir zaten kulüpleri yönetenler de bunun rahatlığını yaşıyor. Ancak kritik mevkilere kim daha iyi alternatifler yaratır ve takım içindeki rekabe arttırabilirse yarışta o önemli bir avantaj elde edecektir.
Kadro derinliğini sağlayacak doğru transferler yapmak önemli ve gereklidir.
Beşiktaş adına Tolgay ile Veli'yi de iki yeni transfer olarak gördüğümden Kartal'ın ikinci yarıda bu farkı da sahaya yansıtacağını düşünüyorum.
Haydi hayırlısı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor