11 Ocak 2016 | Pazartesi

Helâl olsun

İkinci yarı hazırlıkları Kupa mesaisiyle çakışınca Şenol hoca savunmanın tamamını değiştirdi...
Günay, Serdar, Necip, Franco, Tosic beşlisi ilk kez bir araya geldiler... Hâl böyle olunca savunmada uyumsuz bir görüntü ortaya çıktı ve bu durum da ev sahibi ekinin iştahını kabarttı.
Serdar Kurtuluş, Tosic ve Franco kesinlikle hazır görünmediler... 1461 Trabzonlu oyuncular rahatlıkla savunma arkasına sarktılar ki, yanlış ofsayt bayraklarıyla kesilmeseler ikisi de ney pozisyonlardı... Yani Beşiktaş iyi oynayıp rakip sahada baskı kurmasına rağmen kalesinde yediğinden daha fazla gol görebilirdi.
Bunun bir sebebi rakibin çok iyi kapanıp çabuk çıkması diğeri ise Atiba dahil orta sahadaki oyuncuların işi biraz hafife almaları. Oysa karşılarında Kupa'da tam gaz giden iki maçtaki 12 gol atan 1461 Trabzon vardı. Tamam ligde kötüler ama Kupa'da maşallahları var. Dün de sıkı bir mücadele örneği sergilediler...

Kendilerine de oynadılar
İlk 45'te neredeyse hatasız oynadılar.
Helâl olsun bu çocuklara Beşiktaş'ı bu kadar zorlamak saygı duyulması gereken bir performans.
Beşiktaş'ta Sosa, Kerim ve Quaresma kazanma iştahıyla ama çokça kendilerine oynarken Ozi biraz durgun göründü.
Bu manzara Cenk Tosun'un istediği toplarla buluşmasını önledi. Şenol hoca ikinci yarıya başlarken Quaresma-
Olcay değişikliğini yaparak bu bölgedeki manzarayı Cenk'i daha iyi besleyecek hale getirdi...
Töre ve Pektemek ise daha sonraki hamlelerdi. Trabzon takımı da gol için risk alıp açılınca daha renkli bir maç izlemeye başladık... İlginçtir, rakip açıldı Beşiktaş'ın işi kolaylaşacak derken 1461 Trabzon takımın, tarzına uygun harika bir atakla beraberliği yakaladı...
Beşiktaş baktı pabuç pahalı o bildik baskısını kurup rakip kale önüne çadır kurdular. Töre, Tosun, Olcay, Sosa, Atiba hepsi pozisyon buldular ama galibiyet golünü bulamadılar.
Sonuç olarak 1461 taş gibi bir takım olduğunu kanıtlarken Beşiktaş da gruptaki işini
iyice kolayladı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor