24 Ocak 2016 | Pazar

Beşiktaş bir adım önde

En sevdiğim Türkiye derbisidir Beşiktaş-
Trabzon maçları... Kora kor oynanır ve kimse saha dışı bir beklentiye girmez... Hakemlerin renk körü olup gördüklerini çaldıkları tek derbidir bu maçlar. Bugün de böyle bir mücadele bekliyorum; mertçe, kora kor...
Peki kim avantajlı? Bence Beşiktaş bir adım önde, hem kadrosu daha güçlü hem de takım oyununu daha iyi oynuyor.
Kartal'ın kendi oyununu sahaya yansıtması ve Trabzonspor'un da ayak uydurması durumunda bol gollü bir maç izleriz... Hami hoca katı savunmayı tercih ederse maçı kilitleyebilir. Hami kardeşim ilk görev döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray'a farklı yenilmiş ve iyi bir sınav verememişti. Bu derbi de daha tedbirli davranması normal olur.
O takdirde Beşiktaş'ta Oğuzhan-
Sosa gibi çilingirler ve son vuruş ustası Gomez sahne alacaktır.
Buna karşılık Trabzon'un kanatları ne kadar iyi kullanıp kontrataklarda ne kadar etkili olacağı önem kazanır. Mersin maçı ertelendiği için Beşiktaş'ın böyle zor bir rakiple ve deplasmanda başlaması motivasyon açısından bir avantajdır.

Zor maçların takımı
Zor maçları iyi oynuyor Kartal. Yıllardan beri bu böyle. Yeni transfer-lerin takımdaki rekabeti artıracağı da tartışmasız.
Beşiktaşlı oyuncular böyle bir ortamda sınırlarını zorlayacaklardır. Hal böyle olunca Beşiktaş'ın iyi oynamasını bekliyorum. Sonucunu hakemin değil futbolcuların belirleyeceği iyi bir maç izlemeyi Ümit ediyorum. Böyle maçlar izlemeyi özlediğimizi de söylemeliyim...
Beşiktaş açısından bakıldığında Şenol Güneş tecrübesini de artı hanesine yazmalıyız. Ligin ilk yarısında kaybedilen maçtaki gerekli dersi almıştır Şenol hoca dolayısıyla bugün skor üstünlüğünü bulduğu anda Veli silahını kullanıp oyunu tutma yolunu tercih edecektir.
Daha tecrübeli ve daha geniş kadroya sahip olan Beşiktaş şampiyonluk yarışında avantaj kaybetmemek için iyi motive olup sıkı bir oyun ortaya koyacaktır. Trabzonspor'un moralinin düşük, kırılganlığının yüksek olması da, Beşiktaş'ın daha şanslı olduğunu düşünmemiz için bir diğer nedendir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor