15 Şubat 2016 | Pazartesi

Şampiyonluk puanı

Beşiktaş bugüne kadar nasıl oynadıysa Başakşehir karşısında da öyle oynadı; önde bastı, iyi top kullandı, ilk yarıda 4 net pozisyon buldu.
Bu maçın diğerlerinde farkı Gomez'in şansızlığını. Bu maçı Beşiktaş'ın 8 net pozisyon bulup kendi sahasında 2-0 kaybettiği Akhisar maçına benzetebiliriz.
Başakşehir de Akhisar gibi bulduğu ilk iki pozisyonda iki gol attı.
Beşiktaş geri düştü mü moralman etkileniyor ve gol pozisyonlarını da gerginlik nedeniyle iyi değerlendiremiyorlar.
Savunmanın göbeğinde en iyi alternatif Necip'ti Şenol hoca da onu kullandı. Necip ağır bir oyuncu Abdullah Avcı da bunu biliyor o nedenle fırsat buldukça Visca ve Mossoro'yu arkaya kaçırdılar.
Sahanın geri kalanında ise alan savunmasını iyi yaparak Beşiktaş'ı durdurmaya çalıştılar. Oğuzhan, Sosa, Gomez, Töre ve onlara geriden destek veren İsmail ve Atiba ile Beşiktaş zorladıkça zorladı.

Tarihi geri dönüş fırsatı

Gomez vurdu girmedi, Töre yanlış ofsayta takıldı, Sosa vurdu, Volkan panterleşti, Cenk boş kale yerine taca doğru gönderdi derken sonunda meşin yuvarlağı Cenk harika bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi...
Bu golle birlikte onca şanssızlıktan sonra Beşiktaş için tarihi bir geri dönüş yaşama fırsatı doğdu....
Baskıyı sürdüren Beşiktaş, Atiba'nın görkemli kafa vuruşuyla tabelayı eşitledi.
Artık çok zor maçı çevirmek için cesur girişimlerle birlikte biraz da şansa ihtiyaç vardı. Belki de ilk yarıda şansı hiç gülmeyen Gomez sahne almalıydı. Sonradan oyuna dahil olan Querasma aldığı her topla stilini yapıyor, Sosa ve Ozi oyun kuruyor, Cenk ve Gomez ise bir ara ümitlerin tükendiği geceye damga vuracak fırsatı kovalıyorlardı...

Belkide 1 puan uçuracak

Olmayınca olmuyor derler ya bu maçta yaşananlar da böyle bir şeydi.
Kim ne derse desin Beşiktaş çok iyi takım ve asla pes etmiyor. Bu takımı yenmek hiç kolay değil. Dün belki iki puan kaybettiler ama Başakşehir gibi üst sıraları zorlayan ve tehlikeli kontratak oyuncularına sahip bir rakip karşısında 2-0'dan geri dönerek büyük özgüven kazandıklar.
Bu bir puan belki de Beşiktaş'ı şampiyon yapacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor