18 Şubat 2016 | Perşembe

Altın gol

Kar engeline takılan Beşiktaş-Mersin maçı sonunda oynandı. Gerçi bu kez de sisten az kalsın oynanamıyordu ya neyse... Başakşehir maçındaki hakem kıyımının ardından moralleri bozulan siyah-beyazlı oyuncular maçın ilk yarısında son derece gergindiler. 'Ayakları topa gitmedi' desek yeridir.
Mersin 10 kişiyle yaslanmış, Beşiktaş göstermelik bir baskı kurmuş ama bir türlü pozisyon bulamıyordu. Kanatları iyi kullanamayan, rakip kale önünde o bildik paslaşmaları yapamayan Kartal pozisyon vermedi ama kaleci Muammer'i yere yatıracak tek şut da atmadı.
Koca ilk yarı heba oldu vesselam.
Bu kötü görüntü ikinci yarıda bir anlamda Beşiktaş'ın işine yaradı diyebiliriz...
Nasıl mı? Mersin'de Ümit Özat Beşiktaş'ın halini görünce kazanabileceğini düşündü ve orta sahadan oyuncu çıkarıp Pedriel'i aldı. Bu değişiklik ortada Mersin direncini azaltırken Beşiktaş'ın işini kolaylaştırdı. Artık orta sahayı daha kolay geçen Kartal rakip kale önünde daha uzun süre kalıyordu.
Töre ve gününde olmayan Gomez'in çıkıp Cenk-Olcay ikilisinin sahaya girmesi ön tarafa enerji takviyesi yaparken, en teknik ayaklardan olan Oğuzhan'ın yakaladığı pozisyonlarda son vuruşları iyi yapamaması beklenen golün gelmesini önlüyordu…

Şampiyonluk golü
Birileri çıkıp maçı kurtarmalıydı ama kim olacaktı o? Böyle maçlarda, duran topların başına geçip zoru başaran, geceyi aydınlatan Sosa aynı rolü bir kez daha üstlendi ve adeta altın golle çok değerli bir üç puan kazandırdı... Şampiyonluk yolunda atılan devasa bir adım gibiydi. Böyle usta ayaklar, zor zamanda çok değerli işler yapabiliyor.
Sosa da tam böyle bir oyuncu. Beşiktaş için çok krıtik maçta harika vuruşuyla maçı kotarırken, şampiyonluk yolunda her zaman devreye girebileceğini de dosta, düşmana gösterdi. Bravo Sosa...
Evet Beşiktaş kötü oynadı ama çok önemli bir maç kazandı. Şimdi Şenol hoca takımı Başakşehir maçı öncesindeki havaya sokmak için çalışmalı ve özellikle Gomez'i iyi hazırlamalı. Ligin boyu kısaldı ve kazanılan her maç çok önemli. Bu nedenle Beşiktaş'ın eski enerjisine bir an önce tekrar kavuşması lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor