14 Nisan 2019 | Pazar

Muhteşem Kartal

Beşiktaş ilk yarıda maçı kotarmasına izin vermediği Başakşehir'i ikinci yarıda hem futbol olarak ezdi, hem de lig yarışına yeni bir heyecan getirip kendisi de Galatasaray'ın ensesine yapıştı.
Muhteşemdi Kartal... Dorukhan, Atiba, Gökhan Gönül ve Medel başta her biri görevlerini layıkıyla yaptı. İlk 45 dakikada üç muhteşem kurtarış yapan Karius da aynı şekilde.

***

Başakşehir sezon başından beri ilk yarıda işi bitirip ikinci yarıda uyku moduna geçiyordu. Maç öncesi A Spor'da yaptığımız yayında Beşiktaş karşısında bunu yapmalarının zor olduğunun altını kalın kalın çizdim.
Başakşehir enerjisinin yüksek olduğu ilk yarıda maçı kotarırsa kotarır aksi halde Beşiktaş ikinci yarıda rakibini ezer, diye de ekledim. Nitekim senaryo aynen gerçekleşti.
Falcılık değil benim ki takımları iyi analiz etmek hepsi bu. Beşiktaş ikinci yarılarda tempo koyabiliyor.
Başakşehir ise tam aksine ikinci yarılarda adeta yürüyor. İşin ilginç yanı kulübede de dinamik bir oyuncuları yok; Arda, Adebayor ve Demba Ba, hiç birisi dediğim sınıfa girmez.

***

Beşiktaş ikinci yarıda orta sahaya hakim olup tüm ikili mücadeleleri kazanınca rakibine pozisyon vermedi ve top göstermedi. Çok daha farklı bir skor olabilirdi, kaçan dört net pozisyon var.
Adem Ljajic maçın en kritik dakikalarında oyunu soğuturken Kagawa da topla her buluştuğunda kalitesini bir kez daha kanıtladı. Ancak Atiba gecenin parlayan yıldızıydı.
Bu yaşta, bu enerji inanılır gibi değil.
Bravo sana Atiba, harikasın, geceye damga vurdun.
Uzatmayalım, ligin tepesine yeni bir heyecan geldi, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi iddiası güçlendi.
Ben bu sonucun Galatasaray'ı rahatlatmak şöyle dursun daha çok strese sokacağına da inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor