23 Nisan 2019 | Salı

Ancak Krallar böyle vurur!

Beşiktaş çok zorlu bir deplasmanda alnının akıyla kazanarak Şampiyonlar Ligi iddiasını güçlendirirken, lig şampiyonluğuna da göz kırptı.
Kelimenin tam anlamıyla bıçak sırtı bir maçtı. Beşiktaş elindeki en iyilerle bir 11 sahaya sürmüş kenarda hamle oyuncusu olarak sadece Oğuzhan ve Güven'le tecrübesiz gençler kalmıştı. Ne yapacaksa sahadaki 11 yapacaktı.
Sivasspor çok iyi kapanıp, fırsat bulduğunda da etkili kontrataklar yaparak zorlu bir rakip olduğunu ortaya koydu. Gerçi Burak Yılmaz'a yapılan penaltı verilmiş olsa maçın hikayesi çok erkenden değişebilirdi ama Mete Kalkavan inanmadı.
Öyle diyelim!

Maçın genelinde daha çok topla oynayan Beşiktaş pozisyon üstünlüğüne de sahipti. Buna rağmen ilk etkili kontratakta Lens rakibini düşürmek yerine refakat edince beraberlik golü geldi.
İkinci yarı tamamen Beşiktaş baskısı altında oynanırken yorulan Sivas da hatalar yapmaya başladı. Burak Yılmaz'ın önüne düşen topu kalecinin biraz da tesadüfen ayaklarıyla kurtarması maçın kırılma anı olacak derken, son dakikada Kral gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.
Yaklaşık 30 metreden kazanılan frikikte topun başına inançlı bir şekilde geçen Burak Yılmaz öyle bir vuruş yaptı ki, kalenin üst köşesinde ne örümcek ağı kaldı, ne de başka bir şey. Belki de sezonun en kritik golünü attı Burak Yılmaz. Gitti denilen Şampiyonlar Ligi'ni, belki de şampiyonluğu geri getirdi.
Tebrikler Kral. Ayağına, yüreğine sağlık. Darısı kalan beş haftadaki rakiplerin başına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor