26 Nisan 2019 | Cuma

Koş, yoksa düşersin

Beşiktaş'ın özgüveni gibi keyfi de yerinde... Kartal av kokusu aldı ve kendinden emin bir şekilde hedefe yürüyor. Bu yürüyüşte, plan yok, hesap-kitap yok... Oyna, kazan ve çıkabildiğin en yükseğe çık... Strateji bu.
Sen kazandıkça, rakiplerin kaybederse zirve yolu zaten kendiliğinden açılır. Şenol hoca ve öğrencileri bu yoldan yürüyorlar.
Plan yapmak yerine 5'ten geri sayıyorlar. Dört, üç, iki, biiir ve....

BEŞİKTAŞ KENDİ İŞİNE BAKIYOR
Ne Başakşehir umurlarında, ne de Galatasaray... "Biz kazanıp işimize bakarız" diyor Beşiktaş. Kendine güvenenlerin tavrıdır bu... Bir sonraki maçın hesabını yapmadan, önüne ilk gelen rakibi yenmektir.
İçeride-dışarıda ayrımı da yok Kartal'ın... Tek parola, her yerde kazanmak! Zaten yaptıkları da bu.

BAŞAKŞEHİR'İN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
Peki Başakşehir ya da Galatasaray ne durumda!? Bana göre ikisi de panikte... Başakşehir çok daha iyi bir fikstüre sahip olmasına rağmen, altından kalkabilir mi bilemiyorum.
Oysa avantaj hala ellerinde. Sezon başından beri, geri düştükleri hiç bir maçı kazanamadılar. Dahası ilk yarıda öne geçemezlerse, ikinci yarıda maçı çevirecek enerjileri de kalmıyor.
Sanırım benim haftalardır söylediğim gerçekleri artık ligdeki tüm teknik adamlar görmüş durumda. Bugün Göztepe ile oynayacaklar bana göre işleri yine zor. Göztepe ilk yarıda gol yemezse, ikinci yarıda maçı alması bile mümkün...

LUYINDAMA, MARCAO, BELHANDA RİSK!
Ya Galatasaray!? Bana göre baskıyı taşıyamayan bir kadroları var. Özellikle Lyundama ve Marcao son derece gergin oyuncular.
Her an patlamaya hazır bomba gibiler. Hangi maçta, takımı eksik bırakacakları belli değil. Her maç için bu ihtimal var. Belhanda ona keza!

FATİH TERİM'İN ALGI OPERASYONU YETER Mİ!
Terim'in şampiyonluk tecrübesi var ve baskıyı taşıyabileceği gibi futbol kamuoyunu yönlendirme yetisine de sahip. Algı konusunda başarılı. Sezon başından bu yana lehine yapılan tüm hataları unutturup, aleyhine yapılan iki hatayla gündem oluşturması bir beceri. Ancak o da bir yere kadar.
Oynayanlar teknik adamlar değil, futbolcular. Gerilime onlar ne kadar dayanacak asıl soru bu.

BURAK YILMAZ HER MAÇTA KENDİNİ AŞIYOR
Beşiktaş'ın bu konuda bir problemi yok. Hem Şenol Güneş şampiyonluk konusunda çok tecrübeli, hem de en kritik oyuncu olan Burak Yılmaz... Bu iki faktör ligi alıp götürebilir. Adem Ljajic'in formu, alternatif olarak Kagawa gibi büyük bir yıldızın elde olması, Atiba'nın formu, Dorukhan'ın kalitesi, Vida'sı ve altın çağını yaşayan Gökhan Gönül'ün tecrübesi bu yarışta Beşiktaş'ı avantajlı kılan çok önemli faktörler.

BUGÜN BİLE MANZARA DEĞİŞEBİLİR
Yarış şu anda Başakşehir ile Galatasaray arasında görünüyor ama şimdilik. Başakşehir-Göztepe, Atiker Konyaspor-G.Saray, Beşiktaş-Ankaragücü maçları sonrası manzara çok farklı olabilir.
Yani, yanisi şu; kim dik durur, kim özgüvenini kaybetmez ve kararlı adımlarla yürürse, bu yarışı o kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor