04 Eylül 2019 | Çarşamba

Uyan Beşiktaşlı

Kime sorsanız; "Beşiktaş transfer sezonunu sönük geçirdi" diyor.
Asla katılmıyorum. Abdullah hocanın istediği kanat oyuncuları alındı, orta sahaya istediği tipte bir transfer yapıldı ve savunmaya tam istediği bir oyuncu alındı. 'Golcü eksik kaldı' diyene hayır demem.
Burak Yılmaz'ın sakatlanması ya da cezalı olması durumunda Güven Beşiktaş'ı ne kadar taşıyabilir, işte burası tartışılır.
Dolayısıyla daha iyi bir golcü almak mümkün olsaydı bana göre transfer sezonu Beşiktaş açısından dört dörtlük geçmiş olurdu.
Taraftar; Gomez, Talisca, Aboubakar, Sosa, Pepe, Gökhan Gönül, Caner, Vida, Quaresma, Babel gibi büyük isimler alıştığı için bu sezon yapılanlar biraz sönükmüş gibi geliyor olabilir.
Bunda Şampiyonluk adayı takımların çok sayıda ve nispeten yıldız oyuncular transfer etmesinin payı da yok değil. Ancak isimlere değil, sisteme, sade takım olabilme durumuna bakmak lazım. Beşiktaş'ı bu açıdan rakiplerine göre daha şanslı görüyorum.
Elneny ve Atiba sistemin kilit oyuncusu olacaklar gibi...
Bu iki oyuncudan bir tanesi Emre Belözoğlu'nun Başakşehir'deki performansına ulaşabilirs,e Beşiktaş için işler kolaylaşır ve Abdullah Avcı'nın sistemi çalışmaya başlar.
Diaby ve N'Koudou ile kanatlar çok iyi çalışacaklar gibi görünüyor.
Diaby duruma göre en önde santrfor olarak da oynayabilir.
Özellikle Burak Yılmaz'ın olmadığı maçlarda bunun deneneceğini düşünüyorum.
Burada söz konusu olan şampiyonluk yarışı olduğu için, moral motivasyon ve camianın gücünün birleşmesi çok önemli bir ayrıntı.
Beşiktaş sorun yaşarsa bu noktada yaşar. Çünkü taraftar bölünmüş durumda. Kimi transferlere kızmış, kimi başkana, kimi hocaya...
Oysa kenetlenmek gerekir çünkü şampiyonluk için sadece iyi takım kurmak yetmez. Sinerji de çok önemlidir. Beşiktaş işin bu tarafını halledebilirse sezon sonuna kadar şampiyonluğun peşinden koşar.
Yakalar mı, yakalamaz mı onu şimdiden söylemek mümkün değil, ancak pes etmez orası kesin.
Dolayısıyla, "Ben Beşiktaşlıyım" diyen bu takımın arkasında durmalıdır.
Gerekli olan da, yakışan da budur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor