09 Mayıs 2016 | Pazartesi

Yeni ‘Yazıcı’lar kazanmak dileğiyle

Böyle sezonların en güzel yanı Türk futbolundaki yarışmacı geleneğin anlamsız bir şekilde gözlerini kapadığı genç oyunculara tekrar kapıları aralamak oldu.
Trabzonspor sezonun yılgınlığını, bitkinliğini taze oyuncularının iştahıyla bir nebze olsun üzerinden attı.
Çaykur Rizespor ise kritik bir haftada genç Trabzonspor karşısında aldığı bu mağlubiyeti uyarı olarak kabul etmeli.
Ligdeki sıralamaları kadro kalitelerini yansıtmıyor. Bu dengesizliğin sebebini de böylesi maçlarda bir nebze olsun tahmin edebiliyorsunuz.
Trabzonspor için ise yeniden yapılanma yolunda son kullanma tarihi çoktan geçmiş, ahbap esnafın nazıyla alınan ve değiştirilme zamanı çoktan gelmiş malzemeler yerine, yeni üretilmiş ve kullanım süresi daha uzun, daha az maliyetli gençlere yönelmenin dış transfer anlamında ne kadar gerekli olabileceğini bir kez daha görebilirsiniz.
Rahat olmak ve rakibin hücumsal etkinliğinin zayıf olması ve ruhsal anlamda rahatlayan oyuncuların fiziksel direnç gösterebilmesi böyle bir karşılaşmada sonucun farklı sonuçlanmasına yol açtı.

Şansı iyi değerlendirdiler
Gelecek sezonun kadrosunun az da olsa şekillendirilmek istendiği kalan haftalar öncesinde özellikle Yusuf Yazıcı'nın 2 gol, 2 asist ve 90 dakikalık harika performansı için ekstra övgüler dizmeye gerek yok.
Daha önce şans bulduğunda bunu çok iyi değerlendiren Ramazan Övüç ile birlikte Yusuf Yazıcı, Semih, Melih ve Muhammet Beşir, bu sezonun en önemli kazanımları olarak dikkat çekti.
Bu oyuncuların performansı bizlere Trabzonspor altyapısının varlığının olduğunu, değer ve şans verildiğinde buradan yetenekli oyuncuların Türk futboluna kazandırılabileceği gerçeğini bir kez daha bizlere gösterdi.
Sonuç olarak bana göre 6 farkla kazanılan üç puandan çok, kazanılan Yusuf daha önemlidir. Kalan haftalarda yeni "Yusuf Yazıcı"lar kazanmak dileğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor